NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de week van 3 t/m 8 juli organiseert de Stichting Hardenberg Beeldenstad een beeldhouwmanifestatie in Hardenberg.

Op verschillende locaties in Hardenberg zullen een 16-tal beeldhouwers, welke afkomstig zijn uit alle delen van ons land, bezig zijn met het vervaardigen van een beeld. De meeste van hen werken in harde steen zoals marmer of graniet, maar er zijn ook enkele kunstenaars die beelden in hout vervaardigen: een uniek gebeuren. Meestal zien we het eindresultaat in beeldentuinen, musea of als kunstzinnige verfraaiing in steden en dorpen. Maar hoe het ontstaat zien we meestal niet.

Als inwoner en bezoeker van Hardenberg kunt u dit allemaal van dichtbij meemaken. U ziet de kunstenaars aan het werk, u kunt ze vragen stellen en in de loop van de week ziet u het beeld vorm krijgen en tot voltooiing komen. Een goede gelegenheid om kunst van dichtbij te bekijken en om een praatje te maken met de beeldhouwers. De manifestatie is te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag van 9.30 u. - 16.30 u. en op zaterdag van 9.30 u. tot 16.00 uur.

Maar dat is niet alles. Kinderen en volwassenen kunnen zelf ook aan de slag gaan en hun creatieve talenten ontplooien. Op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.45 uur zijn er op De Markt inloopworkshops waar je onder deskundige leiding en tegen een kleine vergoeding, met een stukje mergel of speksteen de kunstenaar in jezelf kunt ontdekken. De plekken waar de kunstenaars gaan werken zijn:

  • Het Vechtpark aan de Europaweg tegenover het politiebureau
  • De Markt
  • Het pleintje aan de Admiraal Helfrichstraat
  • Het parkje aan het Israël Emanuëlplein tegenover Den Herderbergher.

In de aanloop naar de beeldhouwmanifestatie 'Hardenberg Beeldenstad' kun je t/m 8 juli een expositie van beelden van de deelnemers aan de manifestatie bekijken in HardenbergArt in het LOC. De expositie die in samenwerking met HardenbergArt is georganiseerd laat een grote verscheidenheid aan beelden zien waarbij gebruik gemaakt is van diverse materialen zoals steen, metaal en hout. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van HardenbergArt.

Tijdens de manifestatie wordt van woensdag 5 t/m vrijdag 7 juli een driedaagse workshop beeldhouwen georganiseerd. In overleg is het ook mogelijk om 1 of 2 dagen deel te nemen. Er word gewerkt in zachtere steensoorten waardoor het mogelijk is om in drie dagen een (tuin)beeld te maken. De workshop wordt gegeven door beeldhouwer Ties Mulder uit Hengelo en vindt plaats in de openlucht of onder een tentdak.

Meer informatie over de workshop en over de manifestatie in het algemeen vindt u op  www.hardenberg-beeldenstad.nl

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn