NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

VOC HardenbergHARDENBERG - Op zaterdag 22 juli wordt er in hetVeteranen Ontmoetings Centrum aan de Bruchterweg 88 een wissel- expositie geopend.

De benaming “Veteraan in beeld”geeft aan waar het om gaat: Meer belangstelling voor de Hardenbergse Veteraan.Er zijn meer dan 60 foto’s van A4 format op losse borden bevestigd, zowel op de voor-als achterzijde. Het verwisselen kan in een handomdraai plaats vinden.

Veteranen uit de Indië- en Nieuw –Guinea tijd, maar ook uit Libanon, Irak, Cambodja, Bosnië, Afghanistan en Mali komen in beeld, laten hun gezicht zien. Bij elk gezicht past een verhaal over jonge mensen die in een ver land hun best hebben gedaan om rust en vrede te brengen in oorlog en conflictgebieden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op de witte Veteranenvlag met oranje letters staat geschreven: "Veteranen, in dienst van de vrede". Daar wil het VOC, Vechtdal aandacht aan besteden.

In het VOC is veel meer te zien dan enkele foto’s. Stap eens binnen op een zaterdag of maandag tussen 10 en 17 uur en maak kennis met een stukje geschiedenis, dat niet vegeten mag worden.

Op 22 juli bent u ook van harte welkom tijdens de opening van de expositie door één van onze gastvrouwen, mw Diny Euverman. Het begint on 14 uur met een korte inleiding over eerdere foto-exposities van de Veteranen in de Historiekamer in Hardenberg en Slagharen.

De toegang is vrij, voor koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. En u kunt rondkijken in ons kleine militaire museum.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)

Luister onderweg met TuneIn