NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Harm HoeveHARDENBERG - Op zaterdag 29 juli geeft Harm Hoeve een orgelconcert in de Kandelaarkerk (Weidebuurt 9) te Heemse./Hardenberg. De orgelbespeling begint om 20:00 uur.

Het programma wordt geopend met een feestelijke Trumpet Tune van Purcell. Van Bach wordt een trio en fuga gespeeld. Beethoven laat zich horen in een virtuoze en vrolijke Sonatine. Ook het bekende American Patrol wordt door Harm Hoeve vertolkt. In dit werk met Amerikaanse volksliedjes wordt het voorbij marcheren van een militaire kapel verklankt. Van Johan Bredewout wordt een Suite gespeeld over het Lutherlied. Het concert wordt besloten met samenzang van “Grote God, wij loven U”.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers."

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

De toegang is € 6; CJP en 65+ € 5; kinderen t/m 12 jaar gratis.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn