NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

glasvezelverbindingREGIO - Het buitengebied van Vechtdal krijgt glasvezel! Vandaag heeft al 51,2 % van de inwoners zich aangemeld voor een abonnement.

En dat is nodig om glasvezel te kunnen aanleggen. Vechtdal is na Winterswijk het tweede deelgebied waar voor de sluitingsdatum, 50% deelname is bereikt. En dat is heel bijzonder. Meestal is het laatste weekend nodig om alle aanmeldingen te verwerken.

Bewoners die zich na de sluitingsdatum van 24 juli aanmelden voor glasvezel, betalen in ieder geval € 995,00 extra. Een goede reden voor twijfelaars om zich alsnog dit weekend aan te melden, zodat zij deze extra kosten niet hoeven te betalen.

CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “De inwoners van Vechtdal (Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en een stukje van Zwolle) hebben zich met z’n allen ingezet om 50 % deelname te halen. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de initiatiefgroepen en ambassadeurs. Wij zijn echt blij dat we nu al kunnen aankondigen dat er glasvezel komt.”

Ook wethouder Klaas Agricola geeft aan dat het vooral dankzij de inzet van de inwoners zelf is, dat er nu glasvezel komt. “Er zijn heel veel avonden georganiseerd door lokale ambassadeurs en dorpsraden. We hebben het echt samen gedaan. In Vechtdal liepen de aanmeldingen vanaf het begin al goed. Het onderwerp staat natuurlijk al lange tijd op de radar. De inwoners hebben zich goed gerealiseerd dat het nu of nooit was. Zij kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf.”

De initiatiefgroepen zijn heel blij dat het gelukt is en dat er eindelijk glasvezel komt in het buitengebied van het deelgebied Vechtdal. “Dit is fantastisch nieuws. Hier hebben wij ons jarenlang voor ingezet en het is dan ook heel mooi dat straks iedereen in de gemeente Vechtdal gebruik kan maken van een goede breedbandverbinding. En dat allemaal, mede dankzij de enorme inzet van de ambassadeurs!”

Na de vakantie start de aannemer met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Alle inwoners ontvangen hierover meer informatie.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn