NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan de sterk groeiende groep mensen met dementie.

Alzheimer Nederland viert op deze dag de 20-jarige verjaardag van het Alzheimer Café. Er is van alles te doen, o.a:Gratis rondleidingen in twaalf musea

Om de verjaardag van het Alzheimer Café feestelijk te vieren organiseren twaalf musea in het hele land rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten volgens de methodiek van ‘Onvergetelijk’: de deelnemers bekijken een aantal kunstwerken waarover zij met elkaar in gesprek gaan. Kijken naar kunst biedt hen de mogelijkheid zich te uiten en een dialoog aan te gaan. Kennis van kunst is daarvoor geen vereiste. Tijdens de rondleiding staat genieten van kunst centraal.

Ini Hardenberg wordt op maandag 18 september een bijzondere voorstelling over dementie in theater De Voorveghter gespeeld.

De Alzheimer Cafés van Dedemsvaart en Hardenberg organiseren jaarlijks -rond de WereldAlzheimerDag- een evenement om een breder publiek met dementie kennis te laten maken. Iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking, is het niet je vader of moeder, dan wel je partner, buurman of buurvrouw die aan deze ziekte lijdt. Ook mensen die in de zorg werken komen het veel tegen. En hoe ga je er dan zo goed mogelijk mee om? Daarvoor willen we handvatten aanreiken.

Dit jaar is er een voorstelling in De Voorveghter. Theatergroep Ervarea treedt op met het stuk De Dementie van Jet en Harrie. Het is een mix van theater en informatie. Wat gebeurt er als dementie je leven binnenwandelt, met jou en je naasten…? De acteurs laten ons van dichtbij beleven wat het dementieproces met je doet. De voorstelling is ontroerend, soms grappig, en kruipt onder je huid. De voorstelling is vrij toegankelijk voor iedereen die met dementie te maken heeft of er meer over wil weten. Dat is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeenten Hardenberg en Ommen.

Waar: Theater De Voorveghter in Hardenberg Wanneer: Maandag 18 september 2017 Tijd: Aanvang 19.30 u, einde ca. 21.45 u. Zaal open vanaf 19 uur Voor vragen een aanmelding: vóór 14 september per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0523-261188 (Jantje Boonstra). Graag op tijd, want vol is vol. Er is een uitgebreide informatietafel aanwezig. Koffie wordt u aangeboden. Na afloop is er een collecte t.b.v. de Alzheimer Cafés.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn