NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - De Saxenburgh Groep is op stoom. De nieuwbouwplannen vliegen je om de oren.

De zorgorganisatie biedt op verschillende locaties in het Vechtdal en zuidoost Drenthe ziekenhuis-, ouderen- en revalidatiezorg. Binnen twee jaar zal dit grotendeels zijn in nieuwbouw. “Om goede zorg te kunnen blijven verlenen hebben we boven alles gemotiveerde mensen nodig.” Dat zegt Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep. Om die reden adverteert de Saxenburgh Groep deze maand groot in diverse regionale kranten. Net als andere zorgorganisaties heeft ook de Saxenburgh Groep diverse vacatures. Het kost steeds meer moeite om deze in te vullen.

“Het is dan ook zuur om te lezen dat mensen uit deze regio naar het buitenland worden gedirigeerd, terwijl wij werk genoeg hebben,“ vervolgt Henri Janssen. Hij refereert daarmee aan het bezoek dat de gemeente Hardenberg en het UWV samen met enkele werkzoekenden op 16 augustus bracht aan een zorginstelling in Duitsland, om te kijken naar banen in de zorg aldaar. De indruk was, dat er in de regio weinig vacatures zijn. Janssen las het artikel in De Stentor met grote verbazing. “Niets is minder waar. Wij kunnen volop verpleegkundigen ouderenzorg en verzorgenden gebruiken en in het ziekenhuis vooral gespecialiseerd verpleegkundigen voor de OK, anesthesie, recovery, spoedeisende hulp en kinderafdeling. En wat betreft medisch specialisten, onder andere anesthesioloog, neuroloog en SEH-arts. Voldoende mogelijkheden, zeker ook voor mensen van buiten de regio. Zo kijken wij of we voor partners ook werk kunnen vinden.” Niet alleen dat, maar de prachtige natuur van het Vechtdal en de vele voorzieningen op het gebied van gezondheid, onderwijs en cultuur zouden volgens hem mensen naar het Vechtdal moeten lokken.

De verontwaardiging rondom de gemeentelijke actie is intussen omgebogen in een constructief overleg met de verschillende instanties. Henri Janssen sprak deze week met wethouder René de Vent. Het plan is om in november gezamenlijk een actie te starten voor het werven van zorgmedewerkers. “Wij bieden iedereen volop kansen, van jonge schoolverlaters tot oudere herintreders, samen met alle betrokken partijen,” vervolgt Janssen. “Zelf hebben we al zo’n 80 verzorgenden laten scholen bij het Alfa College. “En laten we niet vergeten dat we een nieuw ziekenhuis in Hardenberg gaan bouwen, een gezondheidscentrum in Coevorden en kleinschalige woonvormen voor ouderen,” zo voegt hij toe. “Dat betekent natuurlijk een geweldige impuls voor zowel de huidige als nieuwe medewerkers.”

 

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio
21:00-22:00
Time for Rock & Ballads

Luister onderweg met TuneIn