NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEN VELDE - Verkeer met een gewicht van meer dan 5 ton mag vanaf heden niet meer over de brug Lambertsdijk. Er geldt een omleiding 

De brug Lambertsdijk is de verbinding over het water van de Randwaterleiding tussen de Zwolseweg en de Lambertsdijk in Den Velde. Met ingang van woensdag 13 september 2017 is het niet toegestaan om met voertuigen en voertuigcombinaties die zwaarder zijn dan 5 ton over de brug te rijden.

Alle civiele kunstwerken (bruggen, tunnels e.d.) zijn recent door de gemeente geïnspecteerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de betonnen landhoofden en dek van deze brug beschadigd zijn. Om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren is daarom een beperking in het gebruik van de brug ingesteld.

De beperkingen die voor deze brug gelden zijn: gewicht maximaal 5,0 ton; vracht- en landbouwverkeer niet toegestaan. Deze beperkingen zijn voor een tijdelijke periode ingesteld. De maatregelen die nodig zijn om de verbinding weer geschikt te maken voor zware voertuigen worden nu onderzocht.

Het zware wegverkeer kan omrijden over de Veldingerveldweg om vervolgens over de Zwolseweg v.v. de weg te vervolgen. Met borden wordt aangegeven dat voertuigen zwaarder dan 5 ton geen gebruik van de brug mogen maken. De brug Lambertsdijk is wel gewoon toegankelijk voor (brom)fietsers, voetgangers, motoren en personenauto’s. De direct omwonenden en bedrijven zijn op de hoogte gesteld van de maatregelen.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn