NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

MarslandenHARDENBERG - Op donderdag 5 oktober organiseert de gemeente Hardenberg in samenwerking met ontwikkelaars het Woonevent Hardenberg.

Belangstellenden voor een kavel of nieuwbouwwoning in Marslanden of Hardenberg centrum zijn welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis in Hardenberg. Tijdens het woonevent start de gemeente met de inschrijving voor een kavel in de Hardenbergse wijk Marslanden.

De wijk Marslanden in Hardenberg wordt in noordelijke richting uitgebreid met vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijenwoningen. Er worden zowel koop- als woningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Belangstellenden voor een kavel of nieuwbouwwoning in Marslanden kunnen op het Woonevent Hardenberg terecht op het Marslandenplein. De gemeente Hardenberg geeft in Marslanden vrije kavels uit voor een vrijstaande of een twee-onder-een-kapwoning. De inschrijving voor een kavel start op het Woonevent Hardenberg. Ontwikkelaars Roosdom Tijhuis, Heutink en Sado Hom laten op het Marslandenplein hun aanbod aan nieuwbouwwoningen zien: van vrijstaande tot twee-onder-een-kap- en rijenwoningen. Ook huren in Marslanden is mogelijk. Daarom is ook woningstichting De Veste aanwezig op het Woonevent Hardenberg.

Ontwikkelaars praten bezoekers van het woonevent bij over hun aanbod en plannen voor nieuwbouwwoningen op diverse gewilde locaties in het centrum van Hardenberg. In het gebied tussen de Vecht en het centrum bouwt ontwikkelaar D&H de appartementencomplexen ‘Vechtwachter’. Op het woonevent zijn tekeningen te zien. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook plannen voor de bouw van twee appartementencomplexen op de plek waar voorheen het zwembad stond. In het achterliggende gebied zijn stadswoningen rond een binnenplein gepland. Ook hierover is informatie beschikbaar.

Architect Hamhuis vertelt bezoekers over het plan voor appartementencomplex ‘De Marsch’ Dit complex dat middels collectief particulier opdrachtgeverschap tot stand komt, is gepland langs de Vecht, op het perceel naast het fietspad vanaf de Amaliabrug

Ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg presenteert op het Woonevent Hardenberg de plannen voor de bouw van energieneutrale appartementen en woningen in het gebied ‘Slotgraven’. Op deze plek stonden voorheen het voormalige gemeentehuis, de bibliotheek en basisschool De Kern. In de hoek bij de rotonde verrijst een appartementengebouw. Daarnaast worden herenhuizen gebouwd met drie of vier bouwlagen en een plat dak. Aan de rand van het gebied is ruimte voor traditionele woningen. Het gebied krijgt een groene parkachtige uitstraling. Auto’s worden uit het zicht onder een groen dek geparkeerd. Het plan wordt nog verder uitgewerkt. Ter Steege licht tijdens het woonevent alvast een tipje van de sluier op.

In de hoek van de Gramsbergerweg en de weg Nijenstede aan de rand van het centrum bouwt Van Pijkeren Bouw (Dalfsen) vijf geschakelde eengezinswoningen. Over dit project ‘Boomgaard’ is ook informatie tijdens het woonevent.

Belangstellenden zijn welkom het Woonevent Hardenberg vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Hardenberg (Stephanuspark 1, Hardenberg). De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn