NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Heel 2017 is er aandacht voor ‘Biodiversiteit’. Vanaf heden tot en met eind december is er de expositie ‘Insecten…..onmisbaar’.

Ongelooflijk veel dieren zijn afhankelijk van insecten, omdat ze die op de menukaart hebben staan. Maar ook insecten moeten eten, en dat kan voor andere dieren weer heel vervelend zijn. In de expositie ‘Insecten….onmisbaar’ komen al deze aspecten aan de orde. Zes groene groepen en Staatsbosbeheer hebben hieraan meegewerkt. Hieronder op een rijtje wie welk onderwerp heeft verzorgd.

  1. IVN, afd. Hardenberg-Gramsbergen - nachtvlinders
  2. Bijenvereniging, afd. Hardenberg – eikenprocessierups
  3. Staatsbosbeheer Vechtdal – mieren
  4. Stichting Das & Vecht – das en wesp
  5. Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel – vleermuizen
  6. Weidevogelbescherming Avereest – bloem- en kruidenrijk grasland
  7. Wildbeheereenheden Hardenberg e.o. – insecten en wild

Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. Een onderdeel hiervan is een biodiversiteitsspel. Hierin wordt duidelijk dat de hele natuur uit diverse voedselketens bestaat. Valt daar iets tussenuit, dan ontstaat er meteen een probleem.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn