NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De VechtHARDENBERG - De tweede kinderroute van Joggem is er; Joggem & de overstroming van de Vecht.

Het verhaal gaat over de recente geschiedenis van het Vechtpark. Het is een wandelroute van 3,5 kilometer langs de oevers van de Vecht en door het Vechtpark. Burgemeester Peter Snijders overhandigt de eerste 100 exemplaren aan Nickelodeon op donderdag 15 augustus om 14.15 uur. Deze exemplaren worden vervolgens gratis uitgedeeld vanuit de Nickelodeontruck in het centrum van Hardenberg. Dit is het officiële startschot voor de nieuwe kinderroute.

De kinderfietsroute is gebaseerd op Joggem die het verhaal vertelt over de geschiedenis van het Vechtpark. Joggem woont in de gemeente Hardenberg en beleeft al fietsend en wandelend allerlei avonturen. De eerste fietsroute van Joggem was rondom Ane en is in juni gelanceerd. Tijdens deze tweede route gaat Joggem wandelend op ontdekking. De kinderroutes stimuleren op een speelse manier kinderen tot meer beweging.

Een aantal testgezinnen hebben de route bewandeld. Hieruit kwamen een paar aanpassingen. Nu is wandelroute helemaal klaar voor gebruik. In Natuuractiviteitencentrum De Koppel kan het boekje met de wandelroute worden gekocht voor € 1,50. De route van 3,5 kilometer brengt de wandelaars langs de Vecht, de trimbaan, de wildwaterkanobaan en via de stuw weer terug naar De Koppel. Onderweg worden vragen gesteld, als de juiste antwoorden op die vragen worden gegeven komt er een code tevoorschijn. Met de juiste code wordt de kluis in Natuuractiviteitencentrum De Koppel, het begin- en eindpunt van de route, geopend. In de kluis ligt een leuke, kleine verrassing te wachten voor het hele gezin.

Het karakter Joggem komt voort uit de campagne Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en is bedoeld om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen. Ook in Hardenberg is obesitas onder kinderen niet onbekend. Deze route is de tweede kinderroute van de in totaal vijf routes die worden uitgestippeld en verder ontwikkeld.

 

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn