NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

digid logoHARDENBERG - Vanaf 23 mei start Bibliotheek Hardenberg met een nieuwe cursus Digisterker. In deze cursus wordt geleerd hoe mensen met een DigiD code kunnen omgaan en hoe zij dit kunnen gebruiken om hun persoonlijke leven en administratie op orde te houden. De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur.

De cursus Digisterker is een perfecte cursus voor mensen die nog niet zo vaak te maken hebben gehad met het gebruiken van een DigiD code. Of voor mensen die nog helemaal geen DigiD code hebben. Personen die hem al wel gebruiken, maar er nog heel veel vragen over hebben zijn ook welkom. Het is belangrijk dat deelnemers zich een beetje thuis voelen op hun pc, tablet of laptop en zelfstandig iets kunnen opzoeken op internet. Voor mensen die daar nog twijfels over hebben heeft de Bibliotheek ook een aanbod op maat. Geïnteresseerden kunnen in dat geval ook zeker hun interesse kenbaar maken via onderstaande contactgegevens.

In de cursus wordt stil gestaan bij de elektronische overheid en de digitale dienstverlening. Wat is het? Wat gebeurt er? En hoe ga je er het beste mee om? Deelnemers die nog geen DigiD hebben kunnen tijdens of naast de cursus deze, eventueel met hulp, aanvragen. Er wordt gekeken naar verschillende websites  en er worden tips gegeven hoe daar het beste mee om te gaan. Er wordt ook aandacht geschonken aan de digitale dienstverlening van de gemeente Hardenberg en aan verschillende ‘mijn omgevingen’; veilige plaatsen op internet waar persoonlijke gegevens ingezien kunnen worden en zaken geregeld kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de Berichteninbox van Mijn Overheid. Tenslotte wordt er aandacht besteed aan gezondheid en welzijn. Ook op die terreinen gaat steeds meer via internet, apps en digitale communicatie. Deelnemers kunnen ook hun eigen vragen stellen.

De cursus bestaat uit drie dagdelen. Donderdag 23 mei, donderdag 6 juni en donderdag 13 juni van 10.00 – 12.00 uur. Locatie: Bibliotheek Hardenberg, LOC+ gebouw aan de Parkweg 1a5. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie of voor het aanmelden voor de cursus kan contact opgenomen worden via 0523-270271 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cursus kan kosteloos gevolgd worden.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn