NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

frank van essenHARDENBERG - Op zondag 23 juni komt de Hardenberger Frank van Essen met 6-koppige band en dé Zandtovenaar Gert van der Vijver naar De Voorveghter.

Eind 2018 kwam zijn eerste instrumentale solo CD uit, genaamd SANCTUM. Zijn muziekstijl is te omschrijven als World Fusion - een prachtige mix van wereldmuziek: symfonisch, filmisch en meeslepend, waar de viool als rode draad doorheen loopt. Soms neigend naar Ierse folk, soms naar klassiek, soms naar symfonische rock. Een ware belevenis die steeds weer verrast en ontroerd. Het concert begint om 20.15 uur.

Frank van Essen is al jarenlang een bekende naam in de vaderlandse muziekwereld - én ver daarbuiten. Zijn prachtige strijkers zijn te horen op hits van ondermeer Martin Garrix, Nick en Simon, Matt Simons, Within Temptation en Marco Borsato. Maar ook als drummer heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend: hij speelde 25 jaar bij de Engelse folk/rock band Iona, en werkte als sessiedrummer mee aan een paar honderd CD's van artiesten wereldwijd. De sympatieke Collendoorner is ook muziekproducer van bands als Sela en Trinity en won dit jaar een Zilveren Duif als producer van Sela waar hij inmiddels 12 CD's mee maakte.

Van Essen verzamelde een geweldige band om zich heen met toetsenist/gitarist Dave Bainbridge (Iona, Strawbs, Lifesigns), pianist Jan Willem van Delft, gitarist Allard Gossens, bassist Mark Dekkers, drummer Peter Dijkstra en saxofonist Sjoerd Visser. Samen presenteren zij SANCTUM van begin tot eind aan het publiek in Hardenberg.

Ook visueel valt er veel te beleven: de bekende Hardenbergse fotokunstenaar Bertil van Wieren projecteert beelden van de Ierse kust, en last-but-not-least gaat dé Zandtovenaar Gert van der Vijver de muziek tot leven brengen met zijn prachtige zandkunst.
De kaartverkoop is inmiddels begonnen!

Kaarten
Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn