NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekenDEDEMSVAART - Donderdagmiddag 11 april is de afsluiting geweest van het leesproject Leesvirus. Deze bestond uit een eindfeest in de Baron te Dedemsvaart. Leesvirus is een onderdeel van het programma van de Culturele Commisie Avereest, uitgevoerd door de Bibliotheek op OBS ’t Kompas, OBS De Eiber, CBS De Groen te Dedemsvaart en OBS Margriet in Balkbrug.

Het Leesvirus is een ICT- leesproject, waarbij 10 leesboeken meedoen. De leerlingen kunnen hun leeservaring en mening delen met klasgenoten, maar ook met kinderen van andere scholen die meedoen. Daarnaast is er een quiz met wekelijkse vragen en opdrachten die met de gelezen boeken te maken hebben.  Het gaat dan niet alleen om de inhoud van de verhalen, maar ook om de fantasie van de kinderen. De verschillende groepen hebben een boeken-rap  en een stripverhaal gemaakt en nieuwe leesvirussen ontworpen. Het leesvirus heeft zijn werk goed gedaan, want in alle groepen is er veel gelezen. De meest favoriete (besmette) boeken zijn: Geheim agent oma, door Manon Sikkel en Timo en de oppasninja, door Lisa Boersen.

De afsluiting van het project bestond uit een eindfeest in De Baron te Dedemsvaart, waar de winnaar van de leesvirusquiz bekend werd gemaakt: groep 6 van ’t Kompas uit Dedemsvaart. Bij het eindfeest hebben de kinderen een fragment uitgebeeld uit één van de boeken en een Ren-je-rot-spel gespeeld waarin de 10 boeken centraal stonden.

Het leesvirus waart ook verder rond in groepen 6 van scholen in de gemeente Hardenberg met andere leesprojecten als de Leespiramide en Scoor een Boek! Bij de Leespiramide zijn er 25 boeken in de klas en sporen de kinderen, door te lezen, vragen te beantwoorden en samen te overleggen, het piramideboek op. Bij Scoor een boek! worden op 6 scholen punten gescoord door de leerlingen door én op school én thuis te lezen. In dit  (provinciale) project wordt samengewerkt met Voetbalclub Heracles.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn