NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

asbestkaartHARDENBERG - Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen via de website overijssel.asbestdakenkaart.nl bekijken of het dak van hun woning of schuur mogelijk asbest bevat. De online kaart is gemaakt door de provincie Overijssel en wordt door de gemeente Hardenberg bijgehouden.

De regering werkt aan een verbod op asbestdaken. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met het wetsvoorstel. Als de Eerste Kamer ook instemt met de wet, zijn asbestdaken vanaf 2025 verboden. Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig vervangen van het asbestdak. De asbestdakenkaart kan daarbij helpen.

Op de online kaart kan iedere dakeigenaar bekijken of zijn dak asbestverdacht is. Door het adres in te voeren is direct te zien of een dak als niet verdacht, deels verdacht of verdacht is aangemerkt. Bovendien is er waar mogelijk een koppeling gemaakt met de zonnekaart. Zo zien dakeigenaren direct of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen wanneer het asbestdak wordt vervangen.

De kaart is gemaakt op basis van luchtfoto’s en kan door de automatische verwerking mogelijk fouten bevatten. De individuele dakeigenaren hebben daarom direct de optie om te reageren en eventuele onjuistheden door te geven. Ook kunnen zij aangeven of het dak wordt gesaneerd of al is gesaneerd. De gemeente Hardenberg controleert deze reactie en brengt de wijzigingen aan in de kaart. De asbestdakenkaart wordt aan de hand van die wijzigingen maandelijks geactualiseerd.

Met de asbestdakenkaart hopen provincie en gemeenten dakeigenaren met een asbestdak te stimuleren hun dak aan te pakken. Ook kunnen provincie en gemeenten met de asbestdakenkaart de sanering of vervanging van asbestdaken monitoren.

De asbestdakenkaart is te raadplegen via http://overijssel.asbestdakenkaart.nl. Op de website staat uitleg over hoe de kaart werkt en wat een dakeigenaar moet doen bij een asbestverdacht dak.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn