NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 3 april van 14.00 tot 16.00 uur kun je de boswachter helpen met een bodemonderzoek in de Koppeltuinen naast het natuurinformatiecentrum.

Je kan niet in de grond kijken, dus als je wilt weten hoe de bodem eruit ziet dan moet je de grond naar boven halen. En dat gebeurt met een handgrondboor. Het kan ook met een schep, maar dan valt alle grond uit elkaar. Met een grondboor kun je telkens een ‘broodje’ grond naar boven halen. Je boort steeds dieper en dan kun je al die ‘broodjes’ achter elkaar leggen en goed bekijken. Is het alleen zand, of zit er ook klei of veen in? Een boel te ontdekken dus.

Bij slecht weer wordt een natuurfilm getoond in de zaal van De Koppel. Dus het wordt in elk geval een leuke middag. Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen Koppelranger-stempelkaart. Vraag je vader of moeder of je mee mag doen en bel om je aan te melden bij De Koppel: tel. 0523-273388. Tip: trek laarzen of stevige schoenen aan en kleed je naar hoe het weer is!

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn