NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

GRAMSBERGEN - Elk jaar organiseert Stichting ProGram de G-parade een onvergetelijke dag voor mensenmet een beperking en hun begeleiders.

De G-parade is een botentocht over de Vecht enKanaal Almelo - de Haandrik van Gramsbergen naar Duitsland voor mensen met eenbeperking en hun begeleiders. Een leuke en feestelijke dag voor deze doelgroep! De G-parade is dan ook keer op keer een groot succes. Sterker nog, op dit moment maken zij kansom de landelijke finale van de Kern met Pit te winnen. Dit is de prijs voor het besteburgerinitiatief van Nederland.

G-parade
De G-parade is een initiatief van Stichting ProGram in samenwerking met Baalderborg Groep, serviceclub Rotary Hardenberg en Stichting Vechtezomp. “We zaten met een groepjemensen bij elkaar en dachten na over wat we voor deze doelgroep konden organiseren.Toen kwam het idee van een botenparade over de Vecht”, vertelt Ronald Belser vanStichting ProGram.

In 2016 was de pilotversie en dit was een groot succes. In 2017 werd de parade afgelast in verband met slecht weer. De botentocht in 2018 was vervolgens weer geslaagd met 80 enthousiaste deelnemers en hun 54 begeleiders. “Het was de mooiste dagvan mijn leven!” vertelt Fred, hij heeft vorig jaar meegevaren met de G-parade.

Kern met Pit
Kern met Pit is de leefbaarheidswedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, met als doel dat mensen een bijdrage leveren aan de verbetering van hun directe leefomgeving. Stichting ProGram schrijft al sinds 2012 projecten in, waarmee steeds het predicaat Kern met Pit en de bijbehorende duizend euro in de wacht werden gesleept.

Na cultureel festival 'Night of the Forest' waren dat het sportieve evenement Gramsbergen 'Daar Loop Je Mee Weg', de aanleg van een moestuin voor jong en oud, een zomerkamp voor kinderen, de renovatie van het openluchttheater en nu de G-parade.

De G-parade is al winnaar van de Overijsselse editie van Kern met Pit en gaat nu de strijd aan met elf andere provinciale winnaars in de landelijke finale. “Het zou erg mooi zijn als de G-parade wint, nadat de gemeente Hardenberg in 2018 werd uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland voor mensen met een beperking”, aldus Ronald Belser.

Alleen met uw hulp maakt de G-parade kans op deze mooie prijs! Stem voor 27 maart op de G-parade via de blauwe stemknop op www.kernmetpit.nl. Op 30 maart wordt de uitslag bekend gemaakt in Amersfoort. De G-parade rekent op uw stem!

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn