NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

koffiepuntenHARDENBERG - De landelijke Douwe Egberts koffiepuntenactie van Serviceclub de Lions was een groot succes.

Maandag 11 maart kwamen de inzamelcommissies van de beide Lions Serviceclubs op bezoek bij de Voedselbank in Hardenberg, die inmiddels de 2325 pakken DE koffie had klaarstaan. Bestuursleden van de Voedselbank Hardenberg-Ommen en Voedselbank Dalfsen toonden hun welgemeende dank aan de serviceclubs. Het deel dat voor de Voedselbank Dalfsen was ingezameld werd dankbaar ingeladen en meegenomen naar het distributiepunt in Dalfsen.

Cijfers
In totaal kwamen er meer dan 1 miljoen Douwe Egbertspunten binnen bij De Lions in Hardenberg-Dedemsvaart en de Lions in Ommen-Dalfsen. Goed voor een totaal van ruim 2325 pakken koffie voor de Voedselbanken in hun servicegebieden.  Te weten de Voedselbank Hardenberg-Ommen met uitgiftepunten in Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart, momenteel goed voor wekelijkse uitgifte aan 260 gezinnen in deze beide gemeenten. De Voedselbank Dalfsen is een onderdeel van de Voedselbank Zwolle. De binnengekomen pakken koffie worden hier verdeeld onder de bijna 30 gezinnen die in Dalfsen en Nieuwleusen gesteund worden met voedselpakketten.

Topinzamelaars
Er waren twee persoonlijke initiatieven van uitermate slagvaardige particulieren naar aanleiding van de actie van de Lions. De 15-jarige scholiere Iris Kleinlugtebelt uit Lemele bracht 140.000 punten binnen door deur-aan-deur te verzamelen in Lemele. Al sinds begin 2017 verzamelt Iris in haar dorp eierdozen voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Toen ze hoorde van deze actie van de Lions, nam ze ook meteen de punten mee in haar rondes.

Ook in Hardenberg was zo’n fanatieke inzamelaar die eigenhandig méér dan 105.000 punten binnenbracht. De heer Ben Stoeten wilde wat doen voor de Voedselbank, had eigenlijk geen tijd om wekelijks een bijdrage te leveren als vrijwilliger, dus besloot hij om wat anders te doen. Hij mailde en belde alle familie, vrienden en kennissen, regelde inzamelpunten en haalde zo een recordaantal binnen.

Dankbaar
“Wat ons betreft, volgend jaar weer!“ Hendrik-Jan Pastink, voorzitter van Voedselbank Hardenberg-Ommen en bestuurslid Gerrie van Lenthe namens Voedselbank Dalfsen waren bijzonder verheugd en dankbaar. “Onze deelnemers zullen weer blij zijn met de pakken koffie. Als je het niet al te breed hebt is een lekkere merkkoffie toch fijn om te kunnen drinken. Dat zijn toch wel de dingen waar mensen op besparen, als ze het even niet te breed hebben. Een prachtig initiatief van de Lions om dit aan te bieden aan de mensen die afhankelijk zijn van de steun van de Voedselbank. Onze dank is groot.”

Inmiddels hebben de Lions al toegezegd eind dit jaar de actie weer op te tuigen in het Vechtdal. En Iris en de heer Stoeten hebben al toegezegd mee te doen.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn