NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Bo en Vera SIBCULO - Het was liefde op het eerste gezicht. Toen Bo en Vera vorig voorjaar door Sibculo reden en zagen dat het voormalige café/zalencentrum Brink te koop stond, besloten ze meteen toe te slaan. Zondagmiddag 17 maart geeft het muzikale stel een ‘kennismakingsconcert’ voor hun nieuwe plaatsgenoten.

Vera komt uit Deventer en Bo uit Den Bosch. “Maar we zijn beiden geboren en getogen in dorpen. De rust, de weidsheid en natuur doen ons goed”, vertelt Bo.

Bo - of Big Bo zoals zijn artiestennaam luidt - is muzikant, producer en studiotechnicus. Partner Vera verzorgt het management en neemt de productie voor haar rekening. Naast haar baan als kunst- en groendocent aan het Zone College in Almelo.

Fantastisch verhaal
Op dit moment toeren beiden door Europa met de solo-shows van Big Bo. Daarnaast draait de voorstelling ‘Preaching the Blues’ in de Nederlandse theaters en gaat het duo deze maand van start met een reeks bluesconcerten op lagere scholen in Drenthe. Onder het motto: blues verbindt en kent een indrukwekkende geschiedenis. “Het is telkens weer fantastisch om dat verhaal te mogen vertellen”, aldus Vera.

Volop ideeën
Na hun eerste aangename kennismaking met Sibculo zijn Bo en Vera in het dorp neergestreken. In het vroegere café willen ze straks een mooie opnamestudio bouwen. Bedoeld voor het opnemen van muziek. “Af en toe een intiem bluesconcert of een gezellig feestje en zo hebben we nog wel meer ideeën”, zegt Bo.

Als een soort kennismaking met hun nieuwe dorpsgenoten verzorgt het duo nu een ‘kennismakingsconcert’. Dat gebeurt op zondagmiddag 17 maart bij café Boszicht aan de Gemeenteweg 8. “Dat wordt feitelijk onze eerste echte kennismaking en we zien er erg naar uit om iedereen te mogen begroeten.”

Het optreden duurt van 15.30 tot 19.00 uur, de entree is gratis.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn