NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Drie voorleeskampioenen streden in het LOC+ Hardenberg om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. 

Op dinsdag 26 februari organiseerde Bibliotheek Hardenberg voor de vijfde keer de lokale finale van Read2Me!. Drie leerlingen uit de brugklas van het Voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Met een aantal supporters werden de finalisten goed aangemoedigd. Een driekoppige jury had de taak om de beste voorlezer te kiezen.

Dit jaar is dat geworden Lydia Veld van het Greijdanus College uit Hardenberg. Lydia neemt het 6 april aanstaande op tegen andere lokale voorleeskampioenen van Overijssel en Gelderland in het CODA te Apeldoorn.

Wie weet levert Hardenberg weer de landelijke brugklaskampioen. Dat is al twee keer eerder gebeurd!

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn