NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

revalidatiezorg coevordenCOEVORDEN - Met ingang van 5 maart start Saxenburgh met het aanbieden van herstelzorg in Coevorden. In Zorgcentrum Aleida Kramer is hiervoor een vleugel met in totaal elf plaatsen ingericht.

Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden opent de afdeling op 4 maart feestelijk. Op 5 maart worden de eerste cliënten opgenomen. De start van de afdeling Herstelzorg bekent ook de terugkeer in Coevorden van hoog-complexe revalidatiezorg met verblijf. Tenslotte maakt de pilot momentzorg (observatie) het totaalaanbod van nieuwe zorgproducten in Coevorden compleet.

Op de afdeling Herstelzorg verblijven de cliënten tijdelijk. Doel is een dusdanig herstel, dat terugkeer naar de eigen woonomgeving mogelijk is. Het aanbieden van hoog-complexe eerste lijns verblijfszorg (ELV) is winst voor Zuidoost Drenthe, omdat dit in deze regio nog niet voorhanden was. Ook de start van geriatrische revalidatiezorg is, na het sluiten van de toenmalige schakelunit in 2015, een lang gekoesterde wens van Saxenburgh. Deze sluiting was destijds door veranderende financiering en volume- en kwaliteitseisen van de zorgverzekeraar niet te voorkomen. Dit noodzaakte Saxenburgh om de geriatrische revalidatiezorg met verblijf (de schakelunit) weg te halen uit Coevorden en te concentreren in Hardenberg, zo legt Saxenburgh uit.

“In de tussentijd hebben wij - binnen onze en wettelijke mogelijkheden - de revalidatiezorg in de regio Coevorden zoveel mogelijk gefaciliteerd,” zegt Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh. “Wij hebben poliklinische medische revalidatie voor cliënten mogelijk gemaakt in Zorgcentrum Aleida Kramer. In Gezondheidscentrum de Veltstroom heeft onze revalidatiearts de poliklinische spreekuren recent uitgebreid en is gestart met handentherapie en een orthopedisch schoenenspreekuur. Inmiddels zijn de omstandigheden zo gewijzigd, dat Saxenburgh behalve poliklinische revalidatiezorg, nu ook weer revalidatiezorg met verblijf kan aanbieden in Coevorden. Cliënten die bijvoorbeeld moeten herstellen na een nieuwe heup en dat thuis niet kunnen, kunnen nu dichtbij huis bij ons terecht. Wij zijn ervan overtuigd dat met de start van Herstelzorg in Coevorden, de regio Zuidoost Drenthe een belangrijke zorgvoorziening rijker is.”

Wethouder Joop Brink is content met de terugkeer van de revalidatiezorg in Aleida Kramer. ”Saxenburgh is één van de aanbieders in de gemeente Coevorden van zorg voor ouderen. Juist voor ouderen is zorg dichtbij huis, in de vertrouwde omgeving van grote waarde.”

Open dag
Wie benieuwd is naar de nieuwe afdeling Herstelzorg kan een kijkje komen nemen op zaterdag 16 maart tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn. Van 10.00 tot 15.00 uur staan de deuren van Zorgcentrum Aleida Kramer open en is er een rondleiding langs de nieuwe afdeling Herstelzorg.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn