NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

65 Op Hoop van Zegen foto Roy Beusker CMYKHARDENBERG - Woensdag 6 maart om 20:15 uur is de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen - gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans – te zien in theater De Voorveghter.

Een indrukwekkende, ontroerende en eerlijke bewerking van een klassiek theaterstuk, vol prachtige muziek en aangrijpende scènes. Met Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a.

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Kaarten
Kaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn