NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Johan en Riny Slatman van Bakkerij Slatman uit Ane ontvingen woensdag 20 februari 2019 het predicaat Hofleverancier. Burgemeester Peter Snijders reikte deze onderscheiding uit aan de familie Slatman tijdens het Open Huis vanwege het 125-jarig bestaan van de bakkerij.

Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor bedrijven die tenminste honderd jaar bestaan en daarnaast een vooraanstaande plaats innemen in de samenleving en een onberispelijke reputatie hebben.

Geschiedenis
In 1893 begon Herman Slatman samen met zijn vrouw Gezina van der Heide een bakkerij in Ane. In 1921 zette zoon Johannes Hendrikus de bakkerij voort, samen met zijn echtgenote Berendina Roelofina Hinnegies. Ook de derde generatie Slatman, zoon Herman en zijn vrouw Nine Seymonsbergen bleven het bakkersvak trouw en maakten van de bakkerij in Ane een bedrijf met regionale uitstraling. Inmiddels is de vierde generatie Slatman, Johan met zijn echtgenote Riny, samen met een aantal medewerkers, aan het werk in de bakkerij in Ane en in de vestiging aan de Bruchterweg in Hardenberg.

Slatmanskoek
Bakkerij Slatman is met haar beroemde Slatmans Kruidkoek een begrip in Hardenberg. Bij alle Nederlandse supermarkten in een straal van 30 kilometer rond Hardenberg en ook in Duitsland wordt de kruidkoek, gebakken volgens een geheim recept, verkocht.

Oog voor natuur en milieu
Bakker Johan Slatman verbouwt voor zijn brood zijn eigen Sint Jansrogge. Rondom de akker heeft hij een brede groenstrook aangelegd, waar de natuur haar gang mag gaan. De strook wilde bloemen trekt veel verschillende insecten en vogels aan en is daarmee goed voor de biodiversiteit.

Het predicaat Hofleverancier is uitgereikt in de bakkerij in Ane, tijdens het Open Huis ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Bakkerij Slatman.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn