NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

windmolenBERGENTHEIM/KLOOSTERHAAR - De gemeente Hardenberg werkt aan een pilotproject voor het opwekken van duurzame energie met windturbines in het gebied tussen Bergentheim en Kloosterhaar. Op maandag 11 februari 2019 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over dit pilotproject. Belangstellenden zijn welkom om 19.30 uur in horecabedrijf Veenlust in Bergentheim.

De gemeente Hardenberg heeft ambities op het gebied van duurzaamheid. Daarbij zet de gemeente naast energiebesparing in op de grootschalige productie van duurzame energie. Concreet wil Hardenberg in 2030 een derde van alle gebruikte energie duurzaam opwekken.

Pilotprojecten
Om deze doelstelling te halen, besloot de gemeenteraad in oktober 2017 om met vijf kansrijke pilotprojecten op het gebied van duurzame energie aan de slag te gaan. Het gaat daarbij om projecten op het gebied van windenergie, restwarmte en zonne-energie. Het is de bedoeling dat deze pilotprojecten samen met inwoners en lokale partijen vorm krijgen. Hierbij is aandacht voor het meeprofiteren van inwoners van een gebied waar duurzame energie wordt opgewekt. Bij elk pilotproject op het gebied van zonne- en windenergie neemt de gemeenteraad voorafgaand aan het starten van de ruimtelijke procedures eerst een definitief go/no-go besluit.

Windenergie in gebied Bergentheim-Kloosterhaar
Eén van de kansrijke pilotprojecten is het opwekken van duurzame windenergie in het gebied tussen Bergentheim en Kloosterhaar. Dit gebied is in een verkenning naar voren gekomen als geschikt voor het plaatsen van windturbines. De gemeente Hardenberg is vorig jaar gestart met een nadere verkenning van dit pilotproject. Hiervoor zijn gesprekken gevoerd met betrokkenen in het gebied. Het pilotproject krijgt dit jaar verder vorm. Dat gebeurt samen met inwoners en partijen uit het gebied.

Informatiebijeenkomst op 11 februari
Op 11 februari 2019 vindt een informatiebijeenkomst plaats over dit pilotproject. Wethouder Jan ten Kate praat belangstellenden bij over de duurzaamheidsambities en dit pilotproject. Een deskundige geeft een toelichting op de keuze om in dit gebied aan de slag te gaan. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW) gaat met de aanwezigen in gesprek over de manier waarop zij betrokken kunnen en willen zijn.

In het tweede deel van de avond is er volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De informatiebijeenkomst vindt plaats op 11 februari in Horecabedrijf Veenlust in Bergentheim en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Luister Live

Nu en Straks

12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound

Luister onderweg met TuneIn