HARDENBERG/GRAMSBERGEN/DIFFELEN - Stichting Program en Aspergeboerderij het Nijenhuis hebben de stimuleringsprijs van het Platform Gastvrij Hardenberg gewonnen. Voor de uitvoering van de projecten ‘Gramsbergen, toen en nu’ en ‘Het witte goud uit het oosten’, kregen zij beiden een cheque ter waarde van 5.000 euro uit handen van wethouder Alwin te Rietstap en lid van de beoordelingscommissie Henk Wiersma.

Stimuleringsprijs
De stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan een initiatief of idee dat bijdraagt aan een sterke vrijetijdseconomie in de regio Hardenberg. Initiatiefnemers konden hun plan of idee vanaf september 2018 indienen. In totaal zijn er vijf ideeën ingediend. Een beoordelingscommissie van het platform heeft twee ideeën geselecteerd: ‘Gramsbergen, toen en nu’ van Stichting Program uit Gramsbergen en ‘Het witte goud uit het oosten’ van Aspergeboerderij Het Nijenhuis. Zij ontvangen de stimuleringsprijs. Aan de prijs is een stimuleringsbijdrage van 5.000 euro verbonden om het idee uit te voeren. De cheques werden op maandag 14 januari uitgereikt door wethouder Alwin te Rietstap en Henk Wiersma van het platform Gastvrij Hardenberg.

Gramsbergen, toen en nu
Stichting Program uit Gramsbergen ontvangt de prijs voor het project ‘Gramsbergen, toen en nu’. Het idee is om informatiepanelen te plaatsen op verschillende plekken in Gramsbergen waar het er nu heel anders uit ziet. Hiermee worden opvallende veranderingen van Gramsbergen in beeld gebracht. De stichting werkt hierbij samen met vele partijen, zoals museum Infocentrum Gramsbergen, middenstandsvereniging EMM/MOG, Stadsbelang Gramsbergen e.o. en fotoclub Fotogram. De informatiepanelen worden in het najaar van 2019 geplaatst.

Het witte goud uit het oosten
Aspergeboerderij het Nijenhuis heeft namens een zeer groot aantal ondernemers uit de gemeente Hardenberg het initiatief genomen voor het project ‘Het witte goud uit het oosten’. Met dit project worden in het aspergeseizoen in de gemeente Hardenberg diverse activiteiten georganiseerd, zoals de opening van het aspergeseizoen, het ontwikkelen van vernieuwde smaakarrangementen en samenwerkingsverbanden en een grote online boost voor de gemeente Hardenberg en de omliggende regio. Doel is om de streekproducten van Hardenberg en het Vechtdal beter in de etalage te zetten. De uitvoering van dit project start in maart 2019 en loopt door tot juli 2019.

Vervolg stimuleringsregeling
Het platform Gastvrij Hardenberg is een samenwerking tussen lokale ondernemers in de vrijetijdssector. Het platform is er primair om de vrijetijdssector in de gemeente Hardenberg te stimuleren en de gemeente Hardenberg te promoten binnen het Vechtdal.

Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringsprijs van het Platform Gastvrij Hardenberg, moet een idee aan voorwaarden voldoen. Zo moet het samen met minimaal twee partijen binnen de vrijetijdssector worden ingediend en kunnen andere partijen later aanhaken. Ook moet het idee passen binnen de uitgangspunten van de lange termijn agenda ‘Gastvrij Hardenberg.

In het voorjaar van 2019 wordt de stimuleringsregeling opnieuw opengesteld. Dit wordt aangekondigd via de gemeentelijke (social) media.