Timon KrauseHARDENBERG - Zaterdagavond 12 januari stond de Voorveghter in het teken van Magie en Muziek in de show 'Mindgames' van Timon Krause.

Timon Krause, die 's middags nog een kleine demonstratie van zijn gedachtenleescapaciteiten gaf in het radioprogramma 'Edwin Online', waar hij de gedachten van programmamaker Edwin live in de studio wist te lezen, deed dit 's avonds in de Voorveghter in het groot.

Edwin Online 12 januari 2019 deel 2
PLAY
PAUSE
STOP
On
Off
X
59:55 min
e

De show, waarbij verschillende mensen uit het publiek het podium opgevraagd werden, bevatte verrassende elementen met hypnose, gedachtenlezen en veel muziek en humor. Timon weet met een luchtige en verfrissende stijl zijn publiek figuurlijk, maar op een gegeven moment ook letterlijk te boeien.

De show begint rustig met wat gedachtenlezen en gaat via een hypnoseact en een 'ware' datingshow naar een verrassende finale, waarbij Timon eveneens laat zien dat zijn acts voor iedereen zijn, man of vrouw, jong of oud. 

Timon is geboren Duitser, wat ook in zijn accent duidelijk doorklinkt en dat is geen moment storend, het geeft zijn presentatie zelfs wel iets extra's, iets mysterieus zelfs. Zelf weet hij hierover te vertellen dat hij dat niet bewust doet, maar dat zijn accent zelfs wat afzwakt naarmate hij meer shows doet, om vervolgens weer sterker te worden als hij een dag in Duitsland geweest is.  

Nu woont hij al een tijdje in Amsterdam, wat zijn uitvalsbasis is voor zijn Nederlandse theatertour, waarvan de Hardenbergse show 1 van de vele is.