NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op zaterdagavond 23 februari 2019 organiseert Voedselbosbouw Nederland, in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel, een open informatie avond over voedselbossen in Hardenberg.

De info-avond is bedoeld voor iedereen die een beter beeld wil krijgen van wat voedselbossen zijn, welke principes erachter zitten en welke mogelijkheden je in de praktijk kunt creëren - solo, of samen met anderen. De avond wordt verzorgd door pionier Fransjan de Waard, in het kader van het programma School voor Voedselbosbouw Overijssel. De avond wordt gehouden bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Verzoening natuur & landbouw
Natuur en landbouw zijn twee verschillende werelden geworden, maar in een voedselbos verzoenen we die weer met elkaar. We ontwerpen het namelijk als een levend systeem met een hoge diversiteit aan bomen en struiken waarvan we voedsel kunnen oogsten zoals fruit en noten, maar ook zaden, bloemen, bladeren, scheuten en paddenstoelen. Daarnaast bouwt een voedselbos een blijvend gezonde bodem op, die als een spons veel water opneemt en afstaat. Ook vangt een voedselbos veel fijnstof op, en legt het CO2 duurzaam vast in biomassa. Bovendien biedt het volop mogelijkheden voor educatie en natuurbeleving.

Tijdens de info-avond is er recente informatie over het komende cursusaanbod beschikbaar. Je kunt de ontwikkelingen ook volgen via www.voedselbosbouw.org/cursusaanbod en www.natuurenmilieuoverijssel.nl/voedselbossen. Voor wie zich hierna verder in voedselbossen wil verdiepen, is er een 8-daagse ontwerpcursus die in maart 2019 van start gaat.

Locatie en aanmelding:
Natuuractiviteitencentrum de Koppel, Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via deze link.

HARDENBERG / DE KRIM / SLAGHAREN - In samenwerking met meer dan twintig (lokale) kunstdocenten biedt Cultuurkoepel Vechtdal nieuwe cursussen voor kinderen van 1 t/m 12 jaar in de gemeente Hardenberg aan. Er staat een mooi aanbod van meer dan 65 cursussen online. Voor een aantal cursussen kunnen kinderen zich nog inschrijven. Sommige populaire cursussen zijn al vol.

Er is voor ieder wat wils op het gebied van beeldend, toneel, dans, nieuwe media en muziek. Kijk voor het volledige aanbod op www.hardenbergkids.nl onder cultuur, kies voor de plaats of kies voor je groep en de categorie onder cultuuraanbod.

Kinderen van 8-12 jaar kunnen in Balkbrug aan de slag in de cursussen ‘Kunstwerkjes van klei en gips’ of ‘Vloggen doe je zo’.

In De Krim start bij voldoende aanmeldingen ook een cursus ‘Vloggen doe je zo’.

In Hardenberg Baalder en Hardenberg LOC+ kunnen kinderen van verschillende leeftijden een muziekinstrument ontdekken. Hoe bespeel je een cello, drumstel, dwarsfluit, gitaar of viool? Dat leer je in de korte muziekcursus.

In Hardenberg Marslanden kan iedereen van 8-12 ontspannen in de cursus ‘kinderyoga’.

En in Slagharen starten bij voldoende aanmeldingen de cursussen ‘Creatieve kunstwerkjes’ en ‘Handlettering’. De kinderen van 7-12 jaar die graag met hun handen werken kunnen nog deelnemen aan de cursus ‘Piepschuimbeest bouwen’ in Hardenberg LOC+.

Kijk voor alle informatie over de cursussen en de inhoud op www.hardenbergkids.nl. Kinderen kunnen zich nog deze week (tot 8 februari( inschrijven voor de laatste cursussen. De lessen starten direct na de voorjaarsvakantie.

52 Peter Faber P1090004HARDENBERG - Zin om iemand te zien die de vaardigheid ‘levenskunstenaar’ ten volle bezit? Iemand die alles uit het leven haalt en 100% geniet, ondanks of misschien wel dankzij zijn 75ste levensjaar?

Theater De Voorveghter voelt zich vereerd donderdag 7 februari a.s. Peter Faber te mogen verwelkomen.‘Leven’ is een werkwoord. Je lijf is je voertuig, je hart de motor, je adem de brandstof, je mind de navigatie en je bent zelf de bestuurder. Je hele leven lang.

Peter Faber is een zeer volledig theaterman. Acteur, verteller, inspirator… hij is het allemaal. Onlangs was hij nog een tijdje op televisie te zien bij het programma Beter laat dan nooit. Op zijn 75ste trekt hij nog steeds het land door om te vertellen over alles wat hem boeit. Zijn one man show is een feestje en krijgt lovende recensies.

Kaarten
Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

COEVORDEN - Per 1 februari verhuist de polikliniek Oogheelkunde van Saxenburgh in Coevorden van Aleida Kramer naar Gezondheidscentrum De Veltstroom.

De polikliniek Oogheelkunde heeft als enige polikliniek tot op heden nog spreekuur gehouden in Aleida Kramer. Vanaf februari is Gezondheidscentrum De Veltstroom de nieuwe locatie voor patiënten en medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde. De overige poliklinieken uit Aleida Kramer verhuisden afgelopen zomer al naar het voormalig Waterschapsgebouw.

Met verhuizing naar De Veltstroom wordt de polikliniek niet alleen voorzien van een nieuwe locatie, ook van vernieuwde apparatuur. Zo is er bijvoorbeeld een Optical Coherence Tomografie (OCT) aangeschaft. Bij een OCT-onderzoek worden er scan’s gemaakt van de structuren van het oog en kunnen afwijkingen aan het netvlies of oogzenuw nauwkeurig in beeld gebracht worden. Voorheen moesten patiënten uit de regio Coevorden hiervoor naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Samenwerken onder één dak
De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.

logo Rabo Clubkascampagne2019 met doodlesREGIO - De inschrijving voor de halfjaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne is vanaf vandaag weer geopend, er is € 175.000,00 te verdelen voor lokale sport-, muziek- en cultuurclubs, u kunt uw club/vereniging tot 1 maart aanmelden.

Het stichtings- en verenigingsleven speelt een belangrijke rol in de lokale leefomgeving. Het brengt mensen bij elkaar en geeft iemand de kans om zijn of haar talent op het gebied van sport, muziek of cultuur te ontwikkelen. Hier levert de Rabobank graag haar bijdrage aan en daarom organiseert Rabobank Vaart en Vechtstreek tweemaal per jaar een campagne waarbij leden van de Rabobank een aanzienlijk bedrag mogen verdelen onder lokale verenigingen en stichtingen. In het voorjaar gaat dit geld naar clubs met de focus op sport en ontspanning. Dit is de Rabobank Clubkas Campagne. In het najaar op maatschappelijke en buurtversterkende organisaties onder de noemer Rabobank Coöperatie Weken. 

Bepaal het bestedingsdoel voor jouw club en doe mee!
Vanaf 1 februari kunnen verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Vaart en Vechtstreek zich inschrijven voor de Rabobank Clubkas Campagne. Met deelname aan deze campagne snijdt het mes aan twee kanten: enerzijds wordt de zichtbaarheid van de verenigingen en stichtingen vergroot, anderzijds maken zij kans op een fantastisch geldbedrag. In 2019 is er € 175.000 beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld door de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek. Zij kunnen stemmen op verenigingen die zij een warm hart toedragen. Zo houdt de coöperatieve bank het verdelen van haar sponsorgelden transparant en van ons allemaal.

Campagnevoeren loont
Hoe zorgen clubs ervoor dat leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek op jouw club gaan stemmen? Campagne voeren en zichtbaar zijn is ontzettend belangrijk. Gebruik daarbij #clubhart in alle uitingen, zodat je als club goed vindbaar bent. Verover vervolgens de harten van de leden van de Rabobank door te laten zien waarom jullie het geld zo hard nodig hebben. Zowel online, als offline. Om verenigingen en stichtingen te helpen bij het promoten van hun club heeft de Rabobank promotiepakketten beschikbaar met handige hulpmiddelen. Deze staan op de website van de Rabobank Clubkas Campagne. Volg daarnaast de Facebookpagina van Rabobank Vaart en Vechtstreek, zodat je niets mist van de Rabobank Clubkas Campagne.

Bonusprijzen voor hartverwarmende campagne en jeugdige video
In totaal is er € 175.000 beschikbaar voor het lokale verenigingsleven tijdens de Rabobank Clubkas Campagne, waarvan € 165.000 wordt verdeeld door de Rabobank leden. Omdat een goede campagne tijd en energie kost, zijn er daarnaast in totaal tien bonusprijzen beschikbaar van € 1.000 voor ‘hartverwarmende campagne’ en ‘jeugdige video’. Je kunt als club dus € 1.000 extra krijgen bovenop het bedrag wat je ontvangt vanuit de ontvangen stemmen.

Hoe werkt het stemmen?
Meer dan 20.000 leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek ontvangen een stemkaart en verdelen 5 stemmen via een online stemtool. Dit gebeurt van 15 maart tot en met 1 april 2019. In totaal wordt er € 165.000 verdeeld over alle deelnemende verenigingen en stichtingen. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag voor de clubkas van de deelnemende club. De waarde van een stem wordt berekend door € 165.000 te delen door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Ieder lid verdeelt vijf stemmen waarbij maximaal twee stemmen op dezelfde club gegeven mogen worden. Maak dus jacht op de zwevende kiezer!

Word voor 15 februari kosteloos lid en stem mee
Als klant van Rabobank ben je niet automatisch lid. Dit kun je kosteloos aanvragen. Als jouw achterban dit voor 15 februari doet dan kunnen zij jouw club ondersteunen. Communiceer dit dus op tijd naar jouw achterban!

Informatieavond 12 februari 2019
Dinsdagavond 12 februari vindt er een voorlichtingsavond plaats in de Gashouder in Dedemsvaart. Tijdens deze avond worden de details van de Rabobank Clubkas Campagne verder toegelicht aan verenigingen en stichtingen die willen meedoen. Daarnaast worden er tips &tricks voor het succesvol campagne voeren en is er ruimte voor het stellen van vragen. Clubs kunnen zich voor de informatieavond aanmelden via: www.rabobank.nl/vvs.

Meld jullie club nu aan en begin vast met campagne voeren
Verenigingen en stichtingen waarbij sport, muziek of cultuur centraal staat en bankieren bij Rabobank Vaart en Vechtstreek, kunnen zich vanaf 1 februari 2019 inschrijven via www.rabobank.nl/vvs. Aanmelden kan tot 1 maart 2019.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn