NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Villa Dina 1GRAMSBERGEN/DEDEMSVAART - Tot voor kort klonk er elke laatste vrijdag van de maand live blues in de ‘City Hall’ van Gramsbergen. Omdat het oude Gemeentehuis verkocht wordt, moest CITY HALL BLUES op zoek naar een nieuwe locatie. Die is nu gevonden, de bluesclub gaat verder in een ander voormalig gemeentehuis: in Dedemsvaart.

Cora Jaquet: “We zijn blij dat we de bluesclub kunnen verhuizen naar een nieuwe, toepasselijke locatie: te midden van de gitaren van The Fellowship of Acoustics. Rudi Bults, eigenaar van het vroegere gemeentehuis van Avereest, verleent alle medewerking om CHB in zijn pand te kunnen voortzetten. Zelfs onze naam kan blijven bestaan!”

Hoewel er in ‘Villa Dina’ in Dedemsvaart ook een kleinschalig theater gevestigd is, wil Jaquet liever gewoon in de hal van het gebouw de bluesbands en de bezoekers ontvangen. “Die gemoedelijkheid, die ook in Gramsbergen zo aansprak, willen we graag behouden. Dus gewoon even weglopen voor een drankje of een hapje bij de bar van Dina’s Fellows.”

Het eerste optreden op het nieuwe adres (Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart) is van FIREHOUSE MAMA op 27 september 2019.

De VechtHARDENBERG - De tweede kinderroute van Joggem is er; Joggem & de overstroming van de Vecht.

Het verhaal gaat over de recente geschiedenis van het Vechtpark. Het is een wandelroute van 3,5 kilometer langs de oevers van de Vecht en door het Vechtpark. Burgemeester Peter Snijders overhandigt de eerste 100 exemplaren aan Nickelodeon op donderdag 15 augustus om 14.15 uur. Deze exemplaren worden vervolgens gratis uitgedeeld vanuit de Nickelodeontruck in het centrum van Hardenberg. Dit is het officiële startschot voor de nieuwe kinderroute.

De kinderfietsroute is gebaseerd op Joggem die het verhaal vertelt over de geschiedenis van het Vechtpark. Joggem woont in de gemeente Hardenberg en beleeft al fietsend en wandelend allerlei avonturen. De eerste fietsroute van Joggem was rondom Ane en is in juni gelanceerd. Tijdens deze tweede route gaat Joggem wandelend op ontdekking. De kinderroutes stimuleren op een speelse manier kinderen tot meer beweging.

Een aantal testgezinnen hebben de route bewandeld. Hieruit kwamen een paar aanpassingen. Nu is wandelroute helemaal klaar voor gebruik. In Natuuractiviteitencentrum De Koppel kan het boekje met de wandelroute worden gekocht voor € 1,50. De route van 3,5 kilometer brengt de wandelaars langs de Vecht, de trimbaan, de wildwaterkanobaan en via de stuw weer terug naar De Koppel. Onderweg worden vragen gesteld, als de juiste antwoorden op die vragen worden gegeven komt er een code tevoorschijn. Met de juiste code wordt de kluis in Natuuractiviteitencentrum De Koppel, het begin- en eindpunt van de route, geopend. In de kluis ligt een leuke, kleine verrassing te wachten voor het hele gezin.

Het karakter Joggem komt voort uit de campagne Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en is bedoeld om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen. Ook in Hardenberg is obesitas onder kinderen niet onbekend. Deze route is de tweede kinderroute van de in totaal vijf routes die worden uitgestippeld en verder ontwikkeld.

 

OMMEN - Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op zorglandgoed ‘De Stekkenkamp’ in Ommen.

In een prachtige omgeving midden in de natuur zetten de bij elkaar gelegen Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’, vergader- en trainingscentrum ‘Pro Elan’ en het Vechtgenotenhuis tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren open voor publiek. Saxenburgh organiseert deze open dagen in samenwerking met Kunstroute Ommen.

In Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’ biedt Saxenburgh activiteiten en behandeling aan volwassenen onder de 65 jaar met geheugenproblemen of niet-aangeboren hersenletsel. Deze dagvoorziening is vijf dagen per week geopend en gevestigd in een monumentale boerderij. Tijdens de open dagen zijn cliënten aan het schilderen, kleien of tuinieren. Wat ‘De Stekkenkamp’ voor hen betekent in deze levensfase vertellen zij graag. Medewerkers zijn aanwezig om praktische informatie te delen.

Trainings- en vergaderlocatie Pro Elan biedt ruimte voor ontmoeting in de meest brede zin van het woord. Belangstellenden kunnen alle ruimtes bekijken, een indruk krijgen van de vele mogelijkheden en zelf het motto ‘Binnen is buiten – buiten is binnen’ ervaren. Hier zijn schilderijen te bezichtigen van de plaatselijke schilder Azat Malik. Voor de gelegenheid serveert ‘Pro Elan’ gratis koffie en thee met een lekkernij.

Het Vechtgenotenhuis, inloophuis voor kankerpatiënten, biedt (ex) kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lotgenoten. In de sfeervol verbouwde boerderij kunnen zij even op adem komen. Het Vechtgenotenhuis is open op dinsdag en donderdag.

Bezoekers kunnen op zaterdag kennismaken met de gastvrouwen en -heren en een indruk krijgen van de diverse activiteiten en workshops, zoals mozaïeken, schilderen en sieraden maken.

Alle drie organisaties heten het publiek van harte welkom op de open dagen

24  en 25 augustus van 10.00 – 16.00 uur op zorglandgoed De Stekkenkamp, Beerzerweg 5 in Ommen.
Let op: Zondag 25 augustus zijn alleen Dagcentrum ‘De Stekkenkamp’ en ‘Pro Elan’ geopend.

image002BALKBRUG - Op zaterdag 24 augustus heeft Stichting De Kruidenhoeve weer haar jaarlijkse zomeravondconcert.

Voor de tweede keer heeft organisator Frits van der Zwan de gitaar spelende en zingende boswachters, Wendy de Vroome en Nico Arkes, kunnen charteren voor deze avond. Ook zijn er weer jonge talenten, Eva-Lynn Altena, Romy Renker en Mick Oosterveen, gitaarleerlingen van gitarist/zanger Frits. Het belooft weer een gevarieerde muzikale avond te worden.

Het concert zal plaatsvinden in de tuin van De Kruidenhoeve, Den Oosterhuis 10 in Balkbrug en begint om 20.00 uur. Ook bij regen gaat de happening door want ook dan zal men alles droog kunnen volgen maar een warme trui kan nuttig zijn. De tuin is vooraf te bekijken vanaf 19.15 uur.

Het is aan te raden om plaatsen te reserveren; per telefoon 0523-656049 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HARDENBERG/RAALTE - Op 30 augustus organiseert Carinova voor de jonge Mantelzorgers in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, van 19.30uur tot 21.30uur,  een gezellige Bingo-avond bij TraXX aan de Schapenstraat 5 te Raalte. Aanmelden kan tot 23 augustus bij Eline Heuvel via 0613864271 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je bent Jonge Mantelzorger als je langer dan 3 maanden zorgt voor- of zorgen hebt over een ziek gezinslid. Hierbij kan je denken aan ouders, broers of zussen, maar soms ook een opa of oma.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio
21:00-22:00
Time for Rock & Ballads

Luister onderweg met TuneIn