NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Douwe Prinsse, Jannes Janssen en René de Vent hebben afscheid genomen als wethouder van de gemeente Hardenberg.

In de respectievelijk 16, 12 en 8 jaar wethouderschap is er veel gebeurd in de gemeente Hardenberg. De drie wethouders nemen ieder op persoonlijke wijze afscheid van inwoners, ondernemers en organisaties.

Douwe Prinsse
Douwe PrinsseRuim 16 jaar geleden werd Douwe Prinsse wethouder namens het CDA. In deze periode heeft hij zich vol passie en energie ingezet voor onze gemeente. Op vrijdag 25 mei 2018 is de afscheidsbijeenkomst van Douwe Prinsse. Iedereen die de voormalig wethouder de hand wil schudden is van harte welkom op vrijdag 25 mei om 15.00 uur in het gemeentehuis van Hardenberg.

Jannes Janssen
Jannes JanssenJannes Janssen is ruim 12 jaar wethouder geweest namens de ChristenUnie. Met zijn bevlogenheid heeft hij veel voor onze gemeente betekend. Jannes Janssen neemt tijdens een afscheidsbijeenkomst op donderdag 31 mei 2018 afscheid van de gemeente Hardenberg. Iedereen die de voormalig wethouder de hand wil schudden is van harte welkom op 31 mei tussen 16.30 en 17.30 uur in het gemeentehuis van Hardenberg.

René de Vent
rene de vent opening studioRené de Vent werd ruim 8 jaar geleden wethouder namens de PvdA. Met een speciale afscheidstour neemt hij op vrijdag 8 juni afscheid. Samen met een groep genodigden rijdt hij met een bus langs projecten waar hij trots op is, om gezamenlijk stil te staan bij de prettige samenwerking.

Trappen voor trappenDEDEMSVAART - Onder de titel 'Trappen voor de traplift' organiseert de stichting Vrienden van de Hospice Dedemsvaart zaterdag 9 juni aanstaande een fietstocht door onze mooie omgeving.

De Hospice “familie Assenhuis” in Dedemsvaart heeft de wens om voor haar gasten een traplift aan te schaffen. De stichting Vrienden van de Hospice ondersteunt die wens van harte en wil de opbrengst van de fietstocht voor dit doel inzetten.

De fietsroute is circa 35 kilometer en is uitgezet voor zowel gewone fietsers als voor fietsers met een E-bike. De route gaat over rustige weggetjes en fietspaden in het Reestgebied. Onderweg is er een pauzemogelijkheid bij het vernieuwde café restaurant Poortman in Veeningen waar u een consumptie wordt aangeboden.

Na afloop van de fietstocht kan er ook bij de startlocatie nog wat gedronken worden tot ongeveer 16.30 uur.

Tussen 13.00 en 14.00 uur kan gestart worden bij de Kalkovens. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 per persoon.

Syntus busHARDENBERG - Dinsdag 5 juni a.s. is er in de Buurtkamer in Hardenberg weer een inloopspreekuur over reizen met het OV.

Tijdens dit maandelijks inloopspreekuur voor senioren, kunt u terecht met vragen over reizen met het openbaar vervoer, zoals bijvoorbeeld:

 • Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan
 • Hoe werkt de 40% samenreiskorting
 • Welk abonnement past het beste bij mij?
 • etc

De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen. Het OV-spreekuur wordt georganiseerd in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Het eerstvolgende inloopspreekuur begint om 10.00 uur en u kunt binnen komen lopen tot 11.30 uur. Locatie: Buurtkamer Centrum, Burgemeester Bramerstaat 92, Hardenberg 

BALKBRUG - Wegens groot succes zal de workshop aquarelschilderen o.l.v. Johan Meeske aan de Reest herhaald worden.

In april is er een zeer succesvolle schilderworkshop aquarelschilderen gehouden aan het riviertje de Reest o.l.v. Johan Meeske. Johan exposeert tot en met 16 juni in de Reestkamer aan de Oud-Avereest 5. Hij maakt grote, kleurrijke en krachtige aquarellen, vooral van landschappen waarin water een bepalende rol speelt.

Het altijd boeiende Reestlandschap bleek zeer inspirerend te werken op de amateurkunstenaars tijdens de workshop in april. De resultaten waren kleurrijk en de makers waren zeer enthousiast. Gezien de vele positieve reacties en de vraag of er nog een keer een workshop gehouden kan worden is besloten de workshop nog een keer te organiseren op zaterdag 16 juni van 13.30- 16 uur.

De KoppelHARDENBERG - Op zaterdag 2 juni a.s. zul je het beleven….. Staatsbosbeheer en De Koppel organiseren dan voor de 6e maal het Vechtival. Van 12.30 tot 17.00 uur vinden in de Koppeltuinen tal van activiteiten plaats.

 

Op 2 juni gaan er vaarexcursies richting Diffelen en richting de Zwieseborg, compleet met natuurgids. Reserveren is nu al mogelijk. Een greep uit wat er verder te doen is deze middag:

 • waterdiertjes zoeken
 • zaklopen en dennenappels gooien
 • blotevoetenpad en waterspeelplaats (primeur!)k
 • kanovaren en andere outdoor activiteiten
 • bijenstal bekijken met een imker
 • demonstraties met jachthonden door de WBE’s
 • vissen met De Dobber
 • WSV Hardenberg verzorgt authentieke zeilboten en een zeilpunter
 • midwinterhoornblazers
 • muziek van duo ‘Luister’

De entree is gratis. Aan de vaarexcursies zijn kosten verbonden.

In de picknicktent is Janet Bouwhuis te vinden, die de activiteit ‘pizza’s maken’ begeleidt. Jong en oud kunnen pizza’s maken en naar eigen smaak samenstellen. En wat is er heerlijker dan die in de prachtige Koppeltuinen op te eten. Al doe je niet mee met de activiteit, een pizzaatje kopen, is ook mogelijk.

Het Vechtival wordt mede mogelijk gemaakt door Stad Hardenberg Promotie, Provincie Overijssel, Cogas, Vechtpark en de deelnemende standhouders.

Voor meer informatie tel. 0523-273388 of zie www.dekoppel.com (ook voor de actuele lijst van deelnemers). Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
20:00-21:00
Listen Up!

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

Luister onderweg met TuneIn