NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

bouwblokjesHARDENBERG – Tijdens de extra editie van het legofestijn Bouwblokjes in de kerstvakantie zijn er spelcomputers waar bezoekers onder andere lego-games kunnen spelen.

Ook de populaire game Fortnite, dat wereldwijd door meer dan 40 miljoen spelers wordt gespeeld, is op deze spelcomputers te spelen. “Dit zijn extra activiteiten op het bestaande programma van Bouwblokjes dat bezoekers al van ons gewend zijn tijdens de zomeredities. En we kunnen alvast verklappen dat er nog veel meer aan komt”, zegt organisator Renée Reinders.

Het legofestijn Bouwblokjes wordt al jaren georganiseerd in de zomervakantie. In de komende kerstvakantie komt het evenement voor het eerst met een wintereditie naar Hardenberg. “Daarom zijn we ook bezig met een schaatsbaan. Maar er zijn nog veel meer ideeën en we hopen die over een week bekend te maken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Bouwblokjes vooral om lego draait, maar dat er nog veel meer te doen is. We willen (jonge) gezinnen een compleet dagje uit aanbieden”, aldus Reinders.

Andere activiteiten naast de spelcomputers zijn vooral gericht op lego. Zo is er een grote legomarkt waar ontelbare legosteentjes te koop zijn, is er een Duplo speelhoek voor de allerkleinsten en een legobouwhoek voor alle kinderen. Ook zijn er demonstraties van legofans en kunnen alle bezoekers imposante en bijzondere legocreaties zien die gebouwd zijn door legobouwers. Verder is er een bioscoop met legofilms, springkussens, racebaan met bestuurbare auto’s en kermisattracties.

Openingstijden wintereditie Bouwblokjes
De wintereditie van Bouwblokjes op zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Bezoekers kunnen online hun ticket kopen voor 5 euro, aan de kassa kost een kaartje 6 euro. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis. Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl/bouwblokjes.

BALKBRUG - Lekker wandelen op 2de kerstdag kan in het Reestdal, en daarbij kunt u ook nog een bezoekje brengen aan de Reestkerk.

Eropuit op 2de kerstdag, lekker wandelen in het prachtige Reestdal. Goed moment om een bezoek te brengen aan de Reestkerk in Oud Avereest. Naast diensten vinden in de Reestkerk lezingen, concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten plaats.

2de Kerstdag is een mooi moment om de kerk eens vanbinnen te bekijken. Op tweede kerstdag is de kerk ’s middags open en vrij toegankelijk. Buiten kunt u even zitten  en lekker bij het vuur iets warms drinken. Voor de kinderen zijn er knuffelkonijnen, cavia’s en schapen. Ook zijn er pony’s om een ritje op te maken. Al wandelend kunt u de Reestkerk niet missen, meerdere routes komen langs de kerk. U kunt de kerk bezoeken vanaf 13:30.

foto Rinske ZielstraAlbert Jansen (Frankrijk) is woensdag 12 december 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn roman 'Het Punt van Onvermijdelijkheid'.

Frits, arts-docent op de snijzaal van een ziekenhuis, is getrouwd met Irene, een BN-er met een eigen TV-programma en magazine. Hun huwelijk verkeert al enige tijd in moeilijkheden. Alle pogingen van Irene om daar verandering in te brengen halen niets uit. Om hun relatie te redden stelt zij een vakantie voor de in de Franse Pyreneeën. Met tegenzin stemt Frits toe, omdat hij vreest dat een weigering de aanleiding zal zijn voor het zoveelste conflict. Hun vakantie neemt een dramatische wending wanneer Frits 'De Hellekloof' gaat verkennen. Zijn tocht is het begin van een maalstroom vol onverwachte gebeurtenissen en verrassende ontmoetingen die beide partners meevoeren naar …

Albert Jansen studeerde geneeskunde en leidde 20 jaar een gezondheidscentrum in Amsterdam. Hij richtte 'Con Amore' op, een opleidingsinstituut waar paramedici zich scholen in medische en psychologische basiskennis.

Eerder schreef Jansen 'Ziek, beter, Best', een boek over het zelfhelend vermogen.

Albert Jansen woont al lange tijd in Frankrijk.

Jansen brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Lisa Gerhardt en Crosby, Stills, Nash en Young te beluisteren.

Woensdag 19 december 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Liesbeth Jochemsen (Olst) te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar sprookjesboek 'Het Goud van de gelaarsde kat'.

Mediators Het PaletHARDENBERG - Bijna twee jaar volgt openbare Jenaplanschool Het Palet uit Hardenberg het programma De Vreedzame School. In dit programma draait het om sociale competenties en democratisch burgerschap.

Eén van de onderdelen is het werken met leerlingmediatoren. Kinderen van de bovenbouw leren de mediatorrol te spelen in het oplossen van conflicten. Afgelopen week ontvingen zes leerlingen een certificaat voor het voltooien van de training.

De zes leerlingen zijn officieel geïnstalleerd als mediator. Zij hebben nu een rol in het oplossen van conflicten. Deze leerling-mediatoren zullen voortaan in de pauzes bij conflicten (en dus geen ruzies) tussen medeleerlingen gaan bemiddelen. Ze doen dat altijd samen met een maatje’, vertelt Monique Dikken namens de school.

'Natuurlijk blijft er het toeziend oog van de leerkrachten, die vanzelfsprekend de ontwikkelingen daarin goed in de gaten gaan houden en vooral  samen met de mediatoren in gesprek blijven.’

Het werken met de Vreedzame School biedt de kinderen, leerlingen en de ouders veel houvast. ‘Dit programma werkt niet alleen heel nadrukkelijk aan de sociale competenties van kinderen, maar ook aan burgerschap en democratie. Daarmee past het uitstekend bij de huidige eisen van de maatschappij; kinderen vormen tot wereldburger.’

Bij de Vreedzame School worden de leerlingen heel bewust betrokken in het samen vormgeven en bewaken van een goed en veilig klimaat: ‘Het is juist heel goed om de kinderen daarin zelf verantwoordelijkheid  te geven in het oplossen van conflicten in de klas en op het plein’, geeft Monique Dikken aan.

12 07 VH breicampagne recordaantalOMMEN - Wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen, onderdeel van de Saxenburgh Groep, heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Goedgemutste Breicampagne. Op donderdagochtend 6 december zijn de mutsjes in ’t Vlierhuis geteld. De vele enthousiaste breisters hebben een recordaantal van maar liefst 9.300 mutsjes gebreid. Dat komt neer op € 1.860,- voor het Nationaal Ouderenfonds.

De Goedgemutste Breicampagne spreekt aan in Ommen. Met het recordaantal van 9.300 mutsjes is het resultaat van 2017 (5.858 mutsjes) ruimschoots overtroffen. Renate Brunsman, coördinator van het wijksteunpunt kan het bijna niet geloven. “Hoe fantastisch is dit. Wat een inzet van zoveel mensen en wat een enthousiasme. Of het nu gaat om  tien mutsjes of honderd mutsjes, we willen iedereen ontzettend bedanken. Het goede doel, het Nationaal Ouderenfonds is ermee gebaat. Maar dat niet alleen. Wij hopen dat de mensen het wijksteunpunt en elkaar ook buiten deze actie om weten te vinden, om samen leuke dingen te doen.” ’t Vlierhuis zal volgend jaar weer mee doen aan de Goedgemutste Breicampagne.

Nationaal Ouderenfonds
Deelnemers aan de Goedgemutste Breicampagne breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent. Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen.

Wijksteunpunt
Meer weten over activiteiten in Wijksteunpunt ’t Vlierhuis? Bel of mail naar (0529) 46 90 91 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van ’t Vlierhuis.

Zorgcentrum ’t Vlierhuis is te vinden aan de Haarsweg 105h in Ommen. Het wijksteunpunt bevindt zich op de eerste etage.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn