NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

John F. Klaver Band 2018GRAMSBERGEN - Elke laatste vrijdag van de maand is het blues geblazen in de ‘city hall’ van Gramsbergen.

Op 30 maart staat de John F. Klaver Band op het podium van de voormalige trouwzaal. Reinier Jaquet en Jan van Dijk, de oprichters van City Hall Blues, kijken er met spanning naar uit en hopen dat het weer net zo succesvol wordt als de vorige maanden vlak na de start.

John F. Klaver, gitarist, zanger, muziekleraar en componist, begon op z’n elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Jimi Hendrix en Gary Moore. Hij studeerde aan conservatoria in Californië en Amsterdam en richtte in 2007 zijn eigen band op, eerst nog een trio, dat later uitgroeide tot de John F. Klaver Band. De eerste cd van de band verscheen in 2008 en er zouden er nog vele volgen. John won met zijn band in 2011 voor de eerste keer de Dutch Blues Challenge, waarbij zij werden uitgeroepen tot Beste Bluesband van Nederland. In 2015 mocht John de titel Beste Bluesgitarist op zijn naam schrijven.

De John F. Klaver Band komt bij City Hall Blues het splinternieuwe album ‘Catch the Morning Sun’ live spelen in de (nieuwe) bezetting, met John zelf op gitaar en hij zingt ook, samen met zangeres Nicole Verouden, Peter Weissink bespeelt de drums en Tenny Tahamata de basgitaar. Het album is niet alleen beïnvloed door de blues, maar bevat ook serieuze americana-, pop- en rock- elementen, doorspekt met een eigentijdse afwerking.

City Hall Blues is te vinden in het oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen. Het optreden begint om 21.00 uur (zaal open om 20.00 uur) en de entree bedraagt 10 euro.

DEDEMSVAART - Wethouder Douwe Prinsse en directeur Sibbele Oegema van Oegema Transport ondertekenden vrijdag 16 maart de koopovereenkomst voor 1 hectare grond op bedrijventerrein De Rollepaal in Dedemsvaart.

Met de aankoop van deze grond en de aankoop van 4,6 hectare in 2017 heeft Oegema Transport voldoende ruimte om in de nabije en wat verdere toekomst te groeien. Dat de economie aantrekt, merkt de gemeente Hardenberg aan de verkoop van gronden. Het afgelopen jaar werd 14 hectare bedrijfsgrond verkocht in de gemeente. Vooral in de kernen Dedemsvaart en Hardenberg. De verkoop van de grond aan Oegema Transport is het laatste stuk van de gemeentelijke grond van De Rollepaal.

Oegema Transport
Familiebedrijf Oegema Transport wordt inmiddels door de 4e generatie Oegema’s geleid. Het bedrijf is de afgelopen decennia flink gegroeid. Van 5 medewerkers in 1988 naar 500 in 2018. “De komende jaren verwachten we nog verder te groeien”, vertelt directeur Sibbele Oegema. “De transport- en opslagmarkt is volop in ontwikkeling. Het afgelopen jaar hebben we een nieuw warehouse van 5.000 m2 en een tankstation gebouwd. Met de nu aangekochte grond kunnen we in 2018 nog een warehouse van 8.500 m2 realiseren waar we plek hebben voor 9.000 pallets. De oplevering is gepland in oktober.” Het transportbedrijf is 24 uur per dag 7 dagen in de week bezet.

Toekomstplannen
Het bedrijf bezit in totaal 15 hectare grond en heeft hiermee voldoende ruimte voor plannen in de toekomst. “Wij, maar ook de volgende generatie Oegema’s kan dus ook nog alle kanten op hier in Dedemsvaart”, vertellen Sibbele en Gina Oegema enthousiast. “Het lijkt ons geweldig om straks de 5e generatie Oegema’s aan het roer te zien. Maar zo ver is het nog niet. Wij zijn nog jong en de volgende generatie moet eerst nog studeren.”

Dedemsvaart
Het transportbedrijf kiest bewust voor Dedemsvaart. In 1918 is het in Dedemsvaart gestart en er nu nog steeds gevestigd. In 2019 viert Oegema Transport zijn 100 jarig bestaan. Volgens de eigenaren heeft dat alles te maken met de ruimte, de goede werkmoraal en het goede werkklimaat. Wel is het belangrijk dat de regio goed bereikbaar blijft. De N377 is daarbij zeker een aandachtspunt.

Naast de hoofdvestiging in Dedemsvaart heeft het bedrijf ook vestigingen in Culemborg en Brno Tjechië.

MKB is banenmotor
Wethouder Prinsse geeft aan dat het belangrijk is dat de gemeente, bedrijven de mogelijkheid biedt om zich te vestigen of om uit te breiden. “Het MKB in onze gemeente is een grote banenmotor die van groot belang is voor onze inwoners en de leefbaarheid in de hele gemeente. We zijn dan ook zuinig op deze bedrijven en proberen altijd een oplossing op maat te bieden in goed overleg met de ondernemer. Oegema Transport is bij zo’n bedrijf dat we koesteren. Een belangrijke werkgever in onze regio.” Directeur Oegema beaamt dat de gemeente meedenkt met ondernemers en oplossingen zoekt, zoals zij zelf hebben ervaren bij de hun bouwplannen.

Open Bedrijvendag 7 april
Op zaterdag 7 april organiseert de Industriekring Avereest een Open Bedrijvendag Balkbrug-Dedemsvaart. Ook Oegema Transport neemt hieraan deel. Het bedrijf heeft meerdere vacatures voor chauffeurs en hoopt via de bedrijvendag mensen te interesseren voor de vacante functies. Tijdens de Open Bedrijvendag stellen zo’n 46 ondernemers uit Dedemsvaart en Balkbrug zich voor aan het publiek of houden open huis. De toegang is gratis.

repair cafe HardenbergHARDENBERG - Op zaterdag 31 maart vindt er weer een Repair Café Hardenberg plaats. Vanaf 13.00 tot 15.30 uur is iedereen van harte welkom met spullen die een reparatie nodig hebben.

De vrijwilligers van het Repair Café Hardenberg zitten voor u klaar. Ditmaal is er speciale aandacht voor speelgoed. De vrijwilligers maken niet alleen het speelgoed, maar leggen de kinderen ook uit wat ze doen en hoe ze zelf hun spullen kunnen maken. Leuk en leerzaam!

Zoals altijd bent u ook welkom met andere apparaten, huisraad en kleding. Wellicht moet u even wachten op uw beurt, maar u kunt de tijd gezellig doorbrengen in de serre. Ongeveer 80% van de aangeboden spullen verlaat hersteld het pand. Mocht dat niet lukken, dan weet u in ieder geval waar u aan toe bent. En dat alles voor een vrijwillige bijdrage! Heeft u niets te repareren, dan bent u ook welkom om eens te komen kijken.

Meer informatie vindt u op www.repaircafehardenberg.nl

Het Repair Café Hardenberg vindt u op zaterdag 31 maart tussen 13.00 en 15.30 uur in natuuractiviteitencentrum en Anjerpunt De Koppel, Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388.

03 15 SH zwemmen tweeHARDENBERG - Bewoners van de Woonzorgcentra De Schoutenhof en Marsch-Kruserbrink in Hardenberg kunnen sinds kort elke maand een uurtje zwemmen in het plaatselijke zwembad De Slag

De Saxenburgh Groep, waartoe de zorgcentra behoren, organiseert deze sportieve activiteit in samenwerking met het Alfa College Hardenberg.

Als mede-initiatiefnemer en participant van Vitaal Vechtdal erkent de Saxenburgh Groep het belang van een gezonde en actieve regio. Bewegen is gezond. Het maakt spieren en botten sterker en verbetert de conditie. Bewegen is ook goed voor het geheugen. Redenen genoeg om te starten met zwemmen voor de bewoners van enkele woonzorgcentra van de Saxenburgh Groep in Hardenberg.

Elke eerste (De Schoutenhof) en derde (Marsch-Kruserbrink) maandag van de maand gaan bewoners die dat willen, met de bus naar het zwembad om een uur te zwemmen. Zij worden begeleid door vijf derdejaars studenten van de opleiding Verzorgende IG van het Alfa College Hardenberg en een gediplomeerd zorgmedewerker van de Saxenburgh Groep. De deelname is gratis. “De bewoners genieten enorm van het zwemmen. Het ontspant hen en na afloop voelen zij zich weer fit,” aldus één van de begeleiders.

03 15 SH zwemmen tasDe inzet van de extra gelden vanuit Waardigheid en Trots en de samenwerking met het opleidingscentrum maakt deze activiteit mogelijk. Daar is de Saxenburgh Groep blij mee, evenals met het gratis beschikbaar stellen van een zwemtas door Prins Sport Hardenberg.

DEDEMSVAART - Op donderdag 29 maart wordt er in de buurtkamer in Dedemsvaart een gezellige paasbrunch georganiseerd.

De buurtkamer, die u kunt vinden in de huiskamer 'Tiedverdrief' in de Van Dedem Marke, staat die middag vanaf 13:00 uur open voor mensen die gezamenlijk van een heerlijke paasbrunch willen genieten, al pratend over de gebruikelijke koetjes en kalfjes.

Na de paasbrunch bent u welkom om de middag zoals gebruikelijk is op de woensdag- en donderdagmiddagen van de buurtkamer in te vullen met eem gezellig vertoeven.

Mensen die willen meegenieten van de paasbrunch kunnen zich tot vrijdag 23 maart opgeven via 0523 - 614 645, ze krijgen dan Henny Mecklenfeld aan de telefoon, die uw opgave graag noteert. Er wordt een bijdrage van € 7,50 per persoon gevraagd voor deelname aan de paasbrunch.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
18:00-19:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-20:00
Gewoon Daniël
20:00-22:00
Dutch Blues Radio

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

Luister onderweg met TuneIn