NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

foto: Gerrit BrokelmanHARDENBERG - Op 12 december vond op C.B.S. De Wiekslag de officiële ondertekening plaats van het ‘de Bibliotheek op school’ samenwerkingscontract dat de basisschool met de Bibliotheek aangaat. Dat werd gedaan door  Jan Bakker, directeur C.B.S. De Wiekslag en Eddy Evers, directeur Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg

C.B.S. De Wiekslag is de eerste basisschool in de gemeente Hardenberg die de samenwerking op deze manier aangaat met de Bibliotheek Hardenberg. In de nieuwbouwplannen van de school wordt er een ‘Bibliotheek op school’ opgenomen. Daarmee gaat de school een intensieve en structurele samenwerking aan met de Bibliotheek op het gebied van leesbevordering en het monitoren van leesgedrag. Een onderwijsspecialist en een leesconsulent van de Bibliotheek zullen in nauwe samenwerking met de school voor een actuele en aantrekkelijke collectie boeken op school zorgen en hoe deze kan worden ingezet in het dagelijkse programma. Naast de Bibliotheekcollectie voor school wordt ook nog een collectie voor senioren ontwikkeld.

Bibliotheken en (basis)scholen gaan steeds meer samenwerken om de taal- en leesvaardigheden van kinderen te verbeteren. Het landelijke concept ‘de Bibliotheek op school’ (dBos) is hier een voorbeeld van. Lezen en voorlezen is erg belangrijk voor kinderen. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel
21:00-22:00
Non-Stop Maandagavond
22:00-23:00
Verhalen voor de Nacht

Luister onderweg met TuneIn