NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Realtime inzage 1HARDENBERG - Sinds de start van het patiëntenportaal in juli 2018 kunnen patiënten van de Saxenburgh Groep hun persoonlijke gegevens, uitslagen, medicatie, allergiën en correspondentie inzien via het patiëntenportaal MijnSaxenburgh.

Patiënten zijn blij met de online omgeving. Elke maand loggen meer patiënten in met hun DigiD op MijnSaxenburgh. Vanaf heden kunnen patiënten alle uitslagen realtime inzien via het patiëntenportaal.

Coördinator Roy Stokvis: “Veel ziekenhuizen bouwen een wachttijd in voor uitslagen. Saxenburgh kiest ervoor om alle uitslagen realtime te laten zien. Dit is vrij uniek. Patiënten krijgen vooraf een waarschuwing te zien dat ze geconfronteerd kunnen worden met een onverwachte uitslag.”

Het ziekenhuis wil hiermee de patiënt in regie houden. Patiënten kiezen zelf of ze de uitslag wel of niet willen inzien. Ze hoeven niet onnodig lang in spanning te zitten en kunnen zich voorbereiden op het spreekuur. Kinderarts Karin Zwager, nauw betrokken bij de implementatie van het portaal, benadrukt ook dat inzage vrijwillig is: “Wie het te ingewikkeld vindt of bang is voor de uitslag, kan beter wachten tot de poliafspraak om de situatie samen met de arts door te nemen. Na het consult kunnen patiënten thuis in alle rust nog eens naar de uitslagen kijken, dit kan werken als geheugensteun.”

De voordelen voor de patiënt: minder onzekerheid en meer regie
Het patiëntenportaal met realtime inzage heeft verschillende voordelen voor patiënten, zo kunnen bijvoorbeeld chronische patiënten zelf hun uitslagen in de gaten houden. Wanneer de uitslagen vragen oproepen neemt de patiënt zelf telefonisch of via de Beterdichtbij app contact op met de behandeld arts, ze hoeven hierdoor minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Patiënten onthouden zelf beter wat er verteld is en kunnen familie beter vertellen wat er aan de hand is. 

Een uitslag kan natuurlijk ook meer vragen oproepen bij patiënten. Om als arts of behandelaar snel antwoord te kunnen geven wordt (naast de reguliere poliafspraak) de app BeterDichtbij ingezet en starten poliklinieken van de Saxenburgh Groep met e-consults.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het inloggen? Kom dan tijdens de nationale e-healthweek op donderdag 24 januari 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Op de e-healthmarkt zal een informatiepunt voor MijnSaxenburgh aanwezig zijn. Het patiëntenportaal is te bereiken via www.saxenburgh.nl , klik op MijnSaxenburgh om in te loggen.

Wilt u meer weten over de app Beterdichtbij? Vraag uw behandelend arts om meer informatie of bezoek de website beterdichtbij.nl 

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn