NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Taalcoaches Hardenberg kleinGEMEENTE HARDENBERG - Onlangs zijn er weer 13 vrijwilligers uit onder andere Gramsbergen, Mariënberg, Dedemsvaart en Hardenberg gecertificeerd. Ze zijn nu officieel taalcoach. Na het volgen van vier trainingsmiddagen kunnen zij nu anderen helpen met het oefenen van de Nederlandse taal.

Tijdens de trainingen komen onderwerpen als lezen, schrijven, spreken en luisteren aan bod. Door deze trainingen kunnen zij laaggeletterden helpen met de taal. Laaggeletterde mensen zijn mensen die zich in het dagelijkse leven niet kunnen redden met de taal. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om een TomTom te bedienen, het etiket van een medicijndoosje te lezen of een brief te lezen. Het kunnen ook mensen zijn uit andere landen die hier in Nederland zijn komen wonen.

De coaches kunnen één op één gekoppeld worden aan een persoon om te helpen bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Ze kunnen ook ingezet worden bij de Koffie en Taalgroepen waar door middel van gesprekken en taalspelletjes de Nederlandse taal wordt verbeterd. Al deze groepen en koppels kunnen alleen bestaan met de hulp van enthousiaste taalvrijwilligers!

Lijkt het je ook leuk om iemand te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het Taalpunt in de Bibliotheken van Hardenberg en Dedemsvaart. Als taalcoach kun je echt iets betekenen voor je medemens en het is ontzettend dankbaar werk. Wil je meer weten of je aanmelden stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Hanneke Ardesch, Taalpuntdocent in de gemeente Hardenberg via 0523 -270271.

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Non-Stop Woensdagmiddag
15:00-16:00
Strictly Country (H)
16:00-18:00
Non-Stop Woensdagmiddag
18:00-19:00
DolFijn
19:00-20:00
Boeken met Michel

Luister onderweg met TuneIn