NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Samenwerking Arcade en Sportservice juli 2018HARDENBERG / COEVORDENOnderwijsstichting Arcade heeft een meerjarig contract getekend met Sportservice-groep (locatie Hardenberg).

Dit houdt in dat de gymlessen die op school gegeven worden, verzorgd worden door gekwalificeerde vakdocenten van Sportservice. Met de inzet van de vakdocenten van Sportservice wordt niet alleen de focus gelegd op bewegen met gym, maar wordt bijgedragen aan de verbetering van vitaliteit van zowel kinderen als medewerkers van de school.

Onderwijsstichting Arcade verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Coevorden en Hardenberg. Op een aantal Arcade-scholen werd er al samengewerkt met Sportservice. ‘Bewegen is van essentieel belang voor de ontwikkeling, vooral van jonge kinderen. Het is een basiscompetentie die in de huidige (digitale) samenleving steeds meer onder druk komt te staan. Het is daarom van groot belang dat leerlingen op school een breed en gevarieerd bewegingsaanbod aangeboden krijgen. En niet alleen onder schooltijd, maar ook daarbuiten. We zijn dan ook blij met de samenwerking met Sportservice Hardenberg’, vertelt Karin Schnoing, directeur van de scholengroep Hardenberg van Onderwijsstichting Arcade.

Komende schooljaar zal de helft van de 28 Arcade-scholen gebruik maken van de samenwerking. Via Sportservice Hardenberg kunnen scholen vakdocenten inhuren, die dan de bewegingslessen verzorgen. Bijkomend voordeel is dat dat groepsleerkracht in veel gevallen dan andere taken kan uitvoeren. Veel scholen hebben dan ook de recent vrijgekomen ‘werkdrukgelden’ ingezet voor het inhuren van een vakdocent gym. ‘Op obs De Kern wordt er al een aantal jaren op deze manier gewerkt en dat tot volle tevredenheid. Het plezier spat ook van de kinderen af. Iets wat zeker ook de verdienste is van vakleerkracht Ronald Veldhoen’, vult Karin Schnoing aan.

Buitenschools aanbod
Naast het verzorgen van gymlessen zal Sportservice Hardenberg ook betrokken worden bij het organiseren van buitenschoolse activiteiten. ‘Door de drie scholen van de scholengroep Dalen zijn we benaderd om een buitenschools programma samen te stellen. Samen met de scholen en de sportverenigingen uit Dalen hebben we hier een plan voor samengesteld’, vertelt Jan Jaap Boessenkool van Sportservice Hardenberg. ‘Dit heeft er toe geleid dat we vanaf oktober gaan starten met een sportaanbod op de donderdagmiddag waar de kinderen zich voor kunnen inschrijven. Een jaar lang zullen er dan verschillende sporten worden aangeboden. We worden hierbij ondersteund door vrijwilligers van de verenigingen.’

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Non-Stop Woensdagmiddag
15:00-16:00
Strictly Country (H)
16:00-18:00
Non-Stop Woensdagmiddag
18:00-19:00
DolFijn
19:00-20:00
Boeken met Michel

Luister onderweg met TuneIn