NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Doelstelling vippHARDENBERG - De Saxenburgh Groep is positief beoordeeld op de eindassessments van het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP).

Hiermee zijn de modules A1 en B1 succesvol afgerond. De A1 en B1 module maken onderdeel uit van het landelijke VIPP-programma (Versnellingsprogramma Informatie- uitwisseling Patiënt en Professional).

Voor patiënten betekent dit online toegang tot onder andere medische gegevens als lab- of andere onderzoekuitslagen, specialistenbrieven en medicatiegegevens. Patiënten kunnen dit inzien via MijnSaxenburgh.

Door het behalen van de doelstellingen voor module B1 ontvangen zorgverleners nu digitaal een actueel medicatieoverzicht van de patiënt vanuit de openbare apotheek, dit gebruiken ze bij het voorschrijven. Recepten hoeven niet meer handmatig overgenomen te worden door de apothekersassistenten wat de kans op fouten verkleint.

Ook wordt de wachttijd voor patiënten korter, omdat de recepten worden klaargemaakt voordat de patiënt aan de balie verschijnt. Patiënten hoeven daarnaast niet meer langs de apotheek om het recept af te leveren, apothekers kunnen zo de werkzaamheden spreiden.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel
21:00-22:00
Non-Stop Maandagavond

Luister onderweg met TuneIn