NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HSC LOGOHARDENBERG - Muziek, theater, dans, beeldende kunst en nog veel meer cultuur! Het derde weekend van september wordt voor het eerst in de gemeente Hardenberg het nieuwe festival ‘Hardstikke Cultuur’ georganiseerd.

Amateurs en professionals. Beeldende kunst, (straat)theater en veel muziek zijn een aantal activiteiten die tijdens ‘Hardstikke Cultuur’ te beleven zijn. Met dit festival wordt het nieuwe culturele seizoen op bijzondere wijze geopend!

Op donderdagavond 20 september wordt het straatmuzikantenfestival “Geld in je pet!” georganiseerd in het centrum van Hardenberg. Diezelfde middag wordt er door Stichting HaFaBra een leuke muzikale middag georganiseerd in Theater De Voorveghter voor kindertjes van de Hardenbergse basisscholen.

Zaterdagmiddag is in het centrum een amateurkunstmarkt van zowel professionals als amateurkunstenaars. Ook trekt het Internationale straattheaterfestival ‘Kunsten op Straat’ door de winkelstraten van Hardenberg. Zaterdagavond is er een preview in theater De Voorveghter – een avond waarbij veel live optredens te zien zijn van artiesten die later in het seizoen hun volledige programma spelen. En er zijn nog meer nieuwe ideeën in ontwikkeling!

Samenwerking
Met de activiteiten van ‘Hardstikke Cultuur’ wordt het culturele seizoen 2018/2019 afgetrapt. “Wat zijn we blij met dit initiatief, een weekend lang cultuur etaleren, wat een heerlijk vooruitzicht”, aldus Jan Maarten Veurink, directeur van De Voorveghter, als een van de initiatiefnemers. “Dit lokale initiatief is ontstaan vanuit de het culturele veld. De ideeën zijn er al veel langer en fijn dat we daar vanuit nu gezicht aan kunnen geven. In de toekomst willen we dit festival uit laten groeien tot een jaarlijks weerkerend meerdaags evenement. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in om er iets geweldigs van te maken. Deze energie gaan we gebruiken om een topprogramma neer te zetten, voor jong tot oud. Houd onze kanalen dus goed in de gaten!”

‘Hardstikke Cultuur’ is een samenwerking tussen Theater De Voorveghter, Cultuurkoepel Vechtdal, Centrummanagement stad Hardenberg, Stichting Hardenberg Promotie en Stichting HaFaBra, aangevuld met een aantal enthousiaste Hardenbergers.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn