NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

René de Vent in de studioHARDENBERG - Met een tour langs een aantal markante en dierbare locaties uit zijn portefeuille als bestuurder van de gemeente Hardenberg heeft voormalig wethouder René de Vent vanmiddag afscheid genomen van de gemeente.

Tijdens de tour bedankte de vertrekkende gemeentebestuurder op persoonlijke wijze de betrokkenen voor hun inzet en plezierige samenwerking gedurende de afgelopen acht jaren.

Als eerste locatie bezocht René de Vent samen met zijn echtgenote en een aantal genodigden de Reestkerk in Oud-Avereest. Dit Rijksmonument uit 1852, dat in januari 2017 is vereeuwigd op een postzegel van PostNL, onderging in 2014/2015 een grondig verbouwing en restauratie. Als wethouder cultuur heeft René de Vent zich hard gemaakt voor behoud van dit monumentale en beeldbepalende pand in de gemeente. De Reestkerk is ook geschikt voor bijzondere culturele voorstellingen. Het bezoek werd vanmiddag dan ook afgesloten met een prachtig klein pianoconcert met ballet.

Kloppend hart van Dedemsvaart
De volgende locatie waar René de Vent vanmiddag samen met zijn gezelfschap binnenstapte, was multifunctioneel centrum De Baron in Dedemsvaart. Tijdens de beginperiode van het wethouderschap van De Vent, in april 2013 werd het startsein gegeven voor de bouw van dit ontmoetingscentrum in Dedemsvaart. In maart 2014 opende De Baron haar deuren. Sindsdien is De Baron het kloppend hart van Dedemsvaart met een theater, grand café, bibliotheek, vereningsleven, publieksdienst van de gemeente, Samen Doen-team, welzijnswerk De Stuw, jeugdsoos Chill Out en Buurtzorg Dedemsvaart-Lutten-Slagharen.

Veilig onderkomen voor vluchtelingen
De derde bijzondere plek die De Vent vanmiddag bezocht, is het asielzoekerscentrum Hardenberg dat in oktober 2016 werd geopend. Ruim 400 vluchtelingen die asiel aanvragen in Nederland hebben hier een veilig onderkomen in afwachting van de afhandeling van hun asielaanvraag. Voormalig wethouder De Vent was onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het AZC na het appèl van het COA in 2015 op de gemeente Hardenberg om ook een tijdelijke opvanglocatie voor vliuchtelingen te realiseren. René de Vent bedankte de locatiemanager van het AZC en het COA voor de constructieve samenwerking.

Pino, Bert en Ernie
De voormalig gemeentebestuurder sloot vanmiddag zijn afscheidstour door de gemeente af in het culturele hart van de stad Hardenberg: theater de Voorveghter. De gemeentebestuurder beleefde hier gedurende de afgelopen 8 jaar bijzondere momenten. Zoals in de zomer van 2011 toen Sesamstraat zijn 35 jarig bestaan vierde in Hardenberg met unieke voorstellingen van Pino, Bert en Ernie in het theater.

In november 2017 organiseerde De Vent samen met het college een inspiratiesessie over het basisinkomen, om na te denken over een beter systeem om armoede te bestrijden en inkomen beter te verdelen. Vanmiddag was theater de Voorveghter de locatie waar burgemeester Peter Snijders René de Vent bedankte voor zijn onophoudelijke inzet, creativiteit en gedrevenheid om alle kernen en dorpen van gemeente op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak sterker te maken.

Toenmalig burgemeester Bert Meulman
René de Vent (1961) was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad en werd in 2010 wethouder namens de PvdA in het college onder voorzitterschap van toenmalig burgemeester Bert Meulman. Na de komst van Peter Snijders in oktober 2011 als nieuwe burgemeester van de gemeente Hardenberg vormde René de Vent samen met Douwe Prinsse en Jannes Janssen tot en met mei 2018 het college van B&W van de gemeente. De Vent was onder meer verantwoordelijk voor werk en inkomen, armoede-aanpak, mantelzorg, welzijnsbeleid, milieu, energie, duurzaamheid en cultuur.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn