NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

alzheimercafeHARDENBERG - Op dinsdag 20 maart wordt er in het boomstamrestaurant 'Het Heemse' het maandelijkse Alzheimerscafé georganiseerd door de Saxenburgh Groep in samenwerking met Carinova.

Het thema van de avond is ditmaal 'Iemand met dementie verlies je bij beetjes…', geïnspireerd op een uitspraak van een partner van iemand met dementie. En aangezien het ook belangrijk is dit te bespreken is hiervoor Marinus van den Berg uitgenodigd om over dit onderwerp te komen spreken.

Dhr. Van den Berg is rouw- en verliesdeskundige en als pastor werkzaam in de verpleeghuiszorg en is in die functie veel betrokken bij palliatieve zorg en heeft daardoor ook veel ervaring opgedaan in de rouw- en verliesverwerking. 

Ook heeft dhr Van den Berg boeken en gedichten rond deze onderwerpen geschreven, waarbij omgaan met verlies, het afscheid nemen en het sterven een rode draad vormen. Door te praten over deze onderwerpen accepteer je dat deze onderdeel uitmaken van het leven in plaats van dit weg te stoppen. Praten over verlies, afscheid en sterven helpt je ook hier beter mee om te gaan.

Tijdens het Alzheimer Café van 20 maart is informatie te verkrijgen over Alzheimer vanuit Alzheimer Nederland en ook de boeken van dhr Van den Berg zijn te vinden op de boekentafel. 

Het Alzheimer Café begint om 19:30 en zal circa 2 uur duren. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het Alzheimer Café kunt u opvragen bij Carinova Mantelzorgondersteuning op 0900 - 8662 of bij Nora Wolsleger, maatschappelijk werker ouderenzorg van de Saxenburgh Group, op 0523 - 277 000.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn