Movie Night Ghost in the ShellDEDEMSVAART - Zaterdag 25 november wordt de grote zaal van De Baron omgetoverd tot een heuse bioscoop.

Tijdens deze avond wordt de Amerikaanse science fiction film Ghost in the Shell op groot scherm vertoond. De aanleiding is het feit dat het boek Ik, Robot van Isaac Asimov dit jaar centraal staat tijdens Nederland Leest in de maand november. De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek, De Baron, De Stuw en jongerencentrum ChillOut! Entree voor deze avond is slechts €3,- Let op! De film is vanaf 12 jaar. Kaartverkoop bij De Baron en bij de Bibliotheek Dedemsvaart. Tevens op de avond zelf aan de deur. De film begint om 20.30 uur.

Ghost in the Shell is een Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit 2017, geregisseerd door Rupert Sanders. De film is gebaseerd op de Japanse manga en anime met dezelfde naam van Masamune Shirow. In de nabije toekomst worden menselijk lichaamsdelen ingezet voor technologische doeleinden. Bij een onherstelbaar lichaam van een vrouw worden haar hersenen gebruikt voor een cyborg om er vervolgens de misdaad mee te kunnen bestrijden. De cyborg met de naam Major heeft de leiding over Section 9, een politie-eenheid. Deze eenheid bestrijdt de gevaarlijkste criminelen. Als Major achter de levensgevaarlijke computerhacker Hideo Kuzen aan zit, komen bij haar de weg geprogrammeerde herinneringen van vroegere leven weer naar boven. Dit roept vragen voor haar op over haar eigen identiteit en er dus meer moet zijn dan een geest in een omhulsel.