NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

 

Twirlfestival 1In sporthal Noorderslag in Slagharen kwamen zaterdag 3 oktober maar liefst 128 deelnemers bij elkaar om te strijden om de Vechtdal Twirl Cup. Twirling is een showsport waarbij gewerkt wordt met de baton (stok of stick) tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek. 

De 128 meisjes en dames van acht verenigingen zorgden voor een geslaagde eerste editie van het Vechtdal Twirl Festival. De deelnemers zorgen voor veel afwisseling in het programma en het dansniveau lag hoog. Jurylid Ria Spaan beoordeelde hen o.a. op choreografie, behendigheid en showgehalte. 

Twirlfestival 2Christetlijke Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen scoorde gemiddeld het hoogst en werd daarmee de eerste winnaar van de Vechtdal Twirl Cup, een wisselbeker die de teams volgend jaar op zaterdag 1 oktober mogen verdedigen op het tweede Vechtdal Twirl Festival. 

Het gemeentelijke kampioenschap (De Vlag) voor de jeugd (peewees/juveniles/preteens) werd gewonnen door Ensemble 3 van Twirlvereniging X-Change uit Gramsbergen.

Het A-ensemble van Marjorette- en Twirlvereniging Talitha uit Slagharen werd met een score van 70 punten gemeentelijk kampioen en daarmee winnaar van de Junioren/Seniorenvlag. 

Twirlfestival 3De overige deelnemende verenigingen waren:
Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart
Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Dalfsen
Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld
Muziekvereniging Crescendo-Excelsior uit Nieuwleusen-Balkbrug en
Muziekvereniging Crescendo uit Ruinen.

De reportage van dit twirlfestival is vrijdag 9 oktober op NOOS TV te zien om 19.00 en 21.00 uur. De uitzending wordt herhaald op zondag 4 oktober om 16.00 uur.

Daarna is de uitzending terug te zien via ‘Tv gemist’ op deze website.

Onze tv-kanalen vindt u bij 'Frequenties' op deze website.

 

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn