Afgelopen vrijdagavond waren Malik Azmani uit Dalfsen en Anne van den Hoek uit Hardenberg aanwezig in de politieke uitzending 'Vechtdal Politiek' vanuit de studio te Hardenberg. Malik Azmani is 11e op de verkiezingslijst van de VVD voor de Tweede Kamer en Anne van de Hoek is fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Hardenberg, zij verving Pieter Omtzigt die helaas verhinderd was.

De beide politici werden door de presentatoren Wim Hulsebosch en Michael Oskam stevig aan de tand gevoeld over de standpunten van hun partijen over onder meer het vluchtelingenbeleid, lastenverzwaring autogebruikers, de infrastructuur regio Vechtdal, het milieuvraagstuk en de werkgelegenheid in de regio. Malik en Anne bleken veel kennis te hebben van de genoemde onderwerpen en het was een boeiende en heldere bijdrage van de politici.

Vrijdagavond 17 maart a.s. vindt er van 18 tot 19 uur een interview plaats met vier fractieleiders van de vier gemeenten die deel uitmaken van de regionale omroep Vechtdal Breed. Dat zijn Wim Boersma van de Christenunie uit Hardenberg, Henk Kerkdijk van het CDA uit Twenterand, Ilona Lagas-Meijer van de VVD uit Ommen en Johan Wiltvank van de PvdA uit Dalfsen. Zij zullen een nabeschouwing geven over de uitslag van de verkiezingen en de mogelijke gevolgen voor de regio.