NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OMMEN - Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om te voorzien in waarneming van wethouder Ter Keurst, die vanwege ziekte voor een langere periode afwezig is.

Wethouder Hans ter Keurst van de gemeente Ommen is sinds enige tijd afwezig door ziekte. De verwachting is dat hij op korte termijn niet volledig hersteld is. Daarom heeft hij ziekteverlof aangevraagd. Het college van B&W heeft dit ziekteverlof voor een periode van 16 weken verleend. Dit betekent dat wethouder Ter Keurst in ieder geval tot eind oktober 2017 afwezig is.

Tot op heden zijn de taken van wethouder Ter Keurst opgevangen door burgemeester Bas Verkerk en wethouder Ko Scheele. Deze situatie vindt het college van B&W voor een langere periode niet wenselijk. Om te zorgen voor bestuurlijke continuïteit, heeft het college de coalitiepartijen verzocht na te denken over mogelijkheden voor eventuele waarneming.

Nu het ziekteverlof is verleend, heeft het college de gemeenteraad formeel gevraagd om te voorzien in waarneming, zodat de taken van wethouder Ter Keurst voor de duur van de ziekteperiode overgenomen worden. De gemeenteraad krijgt hierover op korte termijn een voorstel voorgelegd en neemt dan een besluit.

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Non-Stop Woensdagmiddag
15:00-16:00
Strictly Country (H)
16:00-18:00
Non-Stop Woensdagmiddag
18:00-19:00
DolFijn
19:00-20:00
Boeken met Michel

Luister onderweg met TuneIn