NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

GemHberg verkoop grond Saxenburgh Groep 2

HARDENBERG - Het college van B&W en de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep hebben vandaag een volgende stap gezet voor de realisatie van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg.

De gemeente verkoopt bijna 13.500 vierkante meter grond tussen de Jan Weitkamplaan en de J.C. Kellerlaan aan de Saxenburgh Groep. Het gaat om een perceel dat nu in gebruik is als parkeerplaats van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Loco-burgemeester Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg en Henri Janssen, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep zetten maandag 28 augustus hun handtekeningen onder de stukken voor de overdracht van de grond. De volgende stap is dat beide partijen een ontwikkelovereenkomst opstellen waarin afspraken worden gemaakt over onder meer het parkeren, inclusief het tijdelijk parkeren tijdens de bouwfase en het inrichten van het terrein rondom het nieuwe ziekenhuis.

GemHberg verkoop grond Saxenburgh Groep 4In maart van dit jaar presenteerde de Saxenburgh Groep haar nieuwbouwplannen voor het nieuwe ziekenhuis medisch centrum vechtdal. Henri Janssen: “Als alles volgens planning verloopt kan op 23 december 2017 de eerste schop de grond in voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis biedt plaats aan 140 patiënten. We streven er naar dat het medisch centrum vechtdal begin 2020 gereed is.”

Juli vorig jaar zetten de Saxenburgh Groep en de gemeente Hardenberg al hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst om gezamenlijk op te trekken bij de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. De gemeente Hardenberg vindt de realisatie van een nieuw ziekenhuis in combinatie met andere zorg- en zorggerelateerde functies belangrijk. “Een nieuw ziekenhuis met een uitstekende ligging naast het treinstation en tegenover de sportboulevard versterkt de regionale positie en heeft een belangrijke functie voor de vitaliteit van onze regio”, aldus loco-burgemeester Douwe Prinsse.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn