Josh Smith off. persfoto 2GRAMSBERGEN - Elke laatste vrijdag van de maand is er live bluesmuziek in de ‘City Hall’ van Gramsbergen. Op 26 april start bluesgigant Josh Smith (USA) zijn optredens in Nederland op het podium van de bluesclub, als onderdeel van zijn Europese tournee.

Josh Smith was wel vaker in Nederland, maar dan als begeleider van R&B-zanger Raphael Saadiq, met wie hij o.a. op North Sea Jazz optrad. Smith is in Nederland misschien relatief onbekend, maar in de gitaristenwereld is hij een absolute grootheid. Hij werkt veel samen met blueslegende, vriend en leeftijdsgenoot Joe Bonamassa en staat bekend om zijn innovatieve en gevarieerde gitaarspel. Hij ontwikkelde een unieke stijl met een waanzinnig hoog niveau.

Josh Smith steekt zoveel gevoel in zijn snarenwerk, dat zijn gitaarspel veel meer zegt dan woorden. Zijn nieuwste cd 'Born to grow' (2018) bevat soul-, jazz- en rockinvloeden, maar altijd met de blues als basis.

Het optreden in de voormalige trouwzaal van het oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen begint om 21.00 uur en de entree is 10 euro. Meer informatie op www.cityhallblues.nl.