boekenHARDENBERG - Het aantal betalende leden bij Bibliotheken in heel Nederland loopt terug. Dat wilden wij in de gemeente Hardenberg voorkomen en wij vonden dat we er iets aan konden doen door het Bibliotheek abonnement aan te passen. Het standaard jaarabonnement is ouderwets, daarom gaan we over op maandabonnementen.

We hebben goed nagedacht over wat we onze klanten in deze tijd willen bieden. Minder vrije tijd, een overvolle agenda en geen behoefte meer aan ingewikkelde abonnementen. We lieten ons inspireren door bedrijven als Spotify en Netflix: een kraakhelder aanbod dat je per maand betaald. Je weet precies wat je afneemt en wil je het niet meer, dan zet je het stop. Flexibel, betaalbaar en gemakkelijk, dat moet ook de Bibliotheek anno 2019 zijn. Daarom hebben wij de grote stap gezet: we gaan over op de introductie van het maandabonnement.

Het maandabonnement per 1 maart
Per 1 maart 2019 kunnen nieuwe leden een maandabonnement afsluiten. Voor een bedrag van € 3,75 per maand kun je per keer 10 materialen lenen voor een periode van drie weken. Er is een ruime keuze uit boeken, tijdschriften, DVD’s, muziek en e-books. Jongeren van 16 en 17 jaar kunnen zelfs voor maar € 1,00 per maand lid worden. Voor kinderen tot 16 jaar blijft het bibliotheekabonnement gratis!

Flexibel, betaalbaar en gemakkelijk
Het maandabonnement is flexibel, betaalbaar en gemakkelijk. We laten je vrij, wil je stoppen dan kan dat. Het is betaalbaar: voor een klein bedrag per maand, leen je zonder verrassingen. Redelijk toch? En het is gemakkelijk. Met een uitleentermijn van drie weken, een inleverseintje en 24/7 verlengen maken we het je zo gemakkelijk mogelijk.

Maar er is meer…
De Bibliotheek biedt tegenwoordig veel meer dan alleen het uitlenen van boeken. Wist je dat je ook in de Bibliotheek terecht kunt voor digitale cursussen, zoals het Tabletcafé, Klik & Tik, hulp bij taalproblemen via het Taalpunt, creatieve workshops, voorleesuurtjes en nog veel meer. Kom je niet makkelijk je deur uit, dan brengen wij de boeken gewoon bij je thuis!

Ontdek de wereld in de Bieb
Iedereen die nog niet bekend is met de mogelijkheden van de Bibliotheek laten we graag eens kennismaken. Ontdek alle mogelijkheden van de Bibliotheek tijdens een bezoek aan één van onze vestigingen. Nog geen lid? Sluit dan in maart 2019 een maandabonnement af en ontvang een scratch wereldkaart cadeau. Zo kun je precies bijhouden over welke landen je een boek hebt gelezen of uit welk land de schrijver komt! Ontdek jij binnenkort ook de wereld in de Bieb?

Al lid van de Bibliotheek
Iedereen die al een abonnement heeft bij de Bibliotheek krijgt vóór het verlengen van hun abonnement persoonlijk bericht over het overstappen van een jaar- naar een maandabonnement.