NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - De Stichting Knarrenhof wil op de plek van de voormalige basisschool aan de Van Speykstraat in Hardenberg 15 woningen bouwen. Om dit mogelijk te maken, verkoopt de gemeente Hardenberg het perceel aan de stichting en wordt een bestemmingsplan gemaakt.

Op het perceel aan de J.C.J. Van Speykstraat 29 in Hardenberg staat nu nog de voormalige Jan Ligthartschool. Het voormalige schoolgebouw wordt gesloopt. De Stichting Knarrenhof wil op dit perceel ‘De hof van Hardenberg’ bouwen, met 15 woningen in een hofje.

Zelfstandig blijven wonen
Het woonconcept van de Stichting Knarrenhof bestaat uit een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Dat betekent veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samen wonen. De 15 koopwoningen in ‘De hof van Hardenberg’ zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Deze woonvorm is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Afspraken gemeente en stichting Knarrenhof
Het perceel aan de Van Speykstraat waar ‘De hof van Hardenberg’ gepland is, is nu nog eigendom van de gemeente Hardenberg. De Stichting Knarrenhof koopt het perceel van de gemeente Hardenberg. De gemeente levert het perceel bouwrijp op. Dat betekent dat de gemeente ervoor zorgt dat het voormalige schoolgebouw gesloopt wordt. Tevens wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt om de bouw van ‘De hof van Hardenberg’ mogelijk te maken.

Omwonenden zijn deze week bijgepraat over het plan tijdens een informatiebijeenkomst.

Voldoende woningen voor ouderen
De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor diverse doelgroepen, waaronder ouderen die langer thuis willen blijven wonen. De ontwikkeling van ‘De hof van Hardenberg’ past dan ook binnen de woonvisie van de gemeente Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel
21:00-22:00
Non-Stop Maandagavond

Luister onderweg met TuneIn