NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DE KRIM / ALMELODrie leerlingen van OBS Klimop zijn uitgenodigd om mee te spelen in het promotiefilmpje van het project "Scoor een boek!". 

Op woensdag 19 december werden zij om 13 uur verwacht in het stadion van Heracles te Almelo. "Scoor een Boek!" is een jaarlijks terugkerend project voor kinderen en ouders dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Verschillende betaalde voetbalclubs waaronder Heracles heeft zich aangesloten bij dit project.

'Ik probeer het gewoon', dacht juf Monique van der Wetering, leerkracht van combinatiegroep 4-8. Ze meldde een paar weken geleden haar drie leerlingen Twan, Maxime en Thimo aan om mee te doen aan een promotiefilmpje van het project "Scoor een boek!". Vorige week kwam het verlossende woord via een email van de bibliotheek Hardenberg. Janneke Koehorst gaf aan dat de drie leerlingen mee mochten doen. 'Ik kon het eerst niet geloven!', vertelt Monique. 'Wat een leuke activiteit voor deze jongens en wat fantastisch project om aan mee te mogen doen!'

Woensdag 19 december was het dan zover. Om half elf vertrok de juf samen met haar leerlingen en enkele ouders naar Almelo. Bij aankomst werden ze opgewacht door een medewerker van Heracles. De eredivisieclub heeft het maken van deze film in eigen beheer genomen. De ouders mochten genieten van een kop koffie terwijl de leerlingen meegenomen werden naar het museum van Heracles waar het script werd doorgenomen en de rollen verdeeld. Twan kreeg de hoofdrol als interviewer. Er werden steeds kleine opnames gemaakt, zowel binnen als in het stadion. De kinderen kregen een muts, sjaal en zonnebril van Heracles. Deze moesten ze dragen als ze een boevenbende speelden. Wout Droste, de verdediger van Heracles, speelt ook mee in deze film.

Eind januari 2019 wordt het einde van de film opgenomen. Dan worden Twan, Maxime en Thimo weer verwacht in het stadion van Heracles. 'Wat een heerlijke dag en wat hebben we allemaal genoten', aldus een enthousiaste juf Monique. Na deze belevenissen snel in de auto naar De Krim: op school wacht nog een heerlijk kerstdiner die niemand wil missen.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution

Luister onderweg met TuneIn